B&B Hotel opent zesde vestiging in voormalig klooster te Hasselt

In het oude gasthuis van Hasselt, aan de Thonissenlaan op een steenworp van het stadscentrum, opende in het weekend van 9 april driesterrenhotel B&B Hotel Hasselt de deuren voor city trippers, families en zakenreizigers.

De zesde vestiging van de hotelketen B&B Hotels is gevestigd in het oude gasthuis van Hasselt, een voormalig klooster van de grauwzusters in Hasselt. Het klooster werd midden 17e eeuw opgericht om de gasthuiszusters die overkwamen uit Diest en Geel, de kans te geven pestlijders uit Hasselt te verzorgen. Inmiddels is het prachtige, monumentale gebouw omgebouwd tot een aantal bedrijfsruimtes en het nieuwe B&B Hotel Hasselt.

Goed slapen in een klooster
Het hotel heeft 92 comfortabele kamers, van éénpersoons- tot vierpersoonsfamiliekamer. De dikke muren van het klooster helpen om al het reilen en zeilen binnen de kamers te houden, dus een reisje met de kinderen mag best wat rumoerig worden. De moderne inrichting biedt een mooi contrast met de historie van het pand en de airconditioning houdt alle gasten koel op warme dagen. De queensizebedden zijn opgemaakt met heerlijke B&B by Bultex-matrassen en Franse kwaliteitshoofdkussens. Een flatscreen-tv met Chromecast en gratis onbeperkte wifi maken een overnachting in B&B Hotel Hasselt helemaal af. Het hotel verwelkomt ook de huisdieren van haar gasten.

B&B Hotel Hasselt is onderdeel van B&B Hotels en eigendom van vastgoedbedrijf Group GL International.

Over B&B Hotels
#Alleenvooriedereen: dat is de belofte van hotelketen B&B Hotels, die 30 jaar geleden in Brest werd opgericht. B&B Hotels biedt maximaal comfort voor iedereen, tegen de beste prijs. Wat maakt het verschil? Regelmatige innovaties voor het welzijn van zijn klanten (B&B by Bultex-beddengoed, gratis high-speed wifi, Chromecast in de kamers, zoet en hartig ontbijt, check-in op afstand) en een kwaliteit van onthaal die ons trots maakt. Het concept slaat aan bij de klanten: het budgethotelmerk is reeds aanwezig in 14 landen met bijna 600 hotels en bijna 54.000 kamers. B&B Hotels, dat voor het grootste deel in handen is van de investeringsmaatschappij Goldman Sachs, heeft zeer sterke groeiambities en opent momenteel gemiddeld één nieuw hotel per week. In juni 2020 behaalde B&B Hotels het onafhankelijke SOCOTEC-certificaat voor het beheer van gezondheidsrisico’s, een garantie dat het bedrijf voldoet aan een strikt protocol van sanitaire maatregelen om zijn klanten in alle veiligheid te ontvangen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*