Bavet nu ook in Kortrijk

In Kortrijk opende Peter Van Praet zijn 16e Bavet spaghetti restaurant. Daarmee zijn alle pasta slierten van de ondernemer nog niet ingeslikt want heel binnenkort krijgt ook Oostende zijn Bavet en voor de toekomst ziet de spaghettisaus er allesbehalve dun uit.

Kortrijk
Zoals de ongeschreven traditie het wil is de Kortijkse Bavet ook gelegen in een hoekpand. En wat voor één. Gelegen aan één van de uitgangsbuurten, het station, in de voormalige, iconische Falstaff is dit wellicht één van de meest commerciële hoekpanden van de guldensporenstad. De voormalige brasserie werd in samenwerking met Brouwerij Omer Vander Ghinste omgetoverd tot een unieke Bavet locatie. De inrichting onderscheidt zich van de andere Bavet-restaurants dankzij de opmerkelijke voorgevel uit glas, een opvallende bar en de indrukwekkende glasramen. De motivatie voor Kortrijk weet Van Praet te omschrijven als een stad met een bruisend studentenleven, het mekka voor design- en andere expo’s en een ‘bijna’ grensstad in volle evolutie.

Bavet
In 2015 werd Bavet opgestart door Peter Van Praet. Bavet is momenteel een collectie restaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren. Elk Bavet restaurant onderscheidt zich door een specifieke eigenheid en is telkens ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de omgeving. Het concept ‘Made For Friends’ weerspiegelt zich in een doorgedreven beleving en community building in elk restaurant met een vintage rock ’n roll vibe. Momenteel is Bavet aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Luik, Maastricht, Mechelen & Kortrijk. In Antwerpen heeft Bavet twee vestigingen, in Gent (de geboortestad) en Brussel zijn er drie Bavet-restaurants.

Toekomstplannen
Eén jaar terug, oktober 2020, telde Bavet nog maar 11 restaurants. Naast de huidige nieuwkomer mikt Van Praet voor volgend jaar op nog op zes bijkomende zaken. Daarbij wordt steeds op zoek gegaan naar karaktervolle panden, liefst op een hoek en goed gelegen. ‘Corners with attitude‘ noemt hij dat zelf. Zoals hij zijn klanten een ‘community‘ gevoel wil helpen creëren. Ondertussen is hij werkgever van iets minder dan honderd mensen die allemaal een interne opleiding genieten alvorens aan de slag te gaan.

Foto: Bavet-Walkie Talkie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*