Bartel Dewulf tekent voor Compass Group

Bartel Dewulf, de Aalsterse topchef die ook de Rode Duivels culinair verwent, gaat aan de slag voor Compass Group Belgium. De Belgische tak van de gelijknamige Britse cateringmultinational neemt Dewulf onder zijn vleugels als culinair adviseur.

In een gezamenlijke aankondiging bevestigen Compass Group en Bartel Dewulf vandaag hun nieuwe samenwerking. De topchef zal samen met enkele van zijn medewerkers Compass Group bijstaan met praktische sturing en advies. Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium: “We werkten en werken al met topchefs, maar dan vooral op vlak van interne opleidingen voor onze eigen chefs. Dit is de eerste keer dat we met een ruimere blik een samenwerking met een topchef aangaan. Als food servicesbedrijf zien we ons speelveld met de dag veranderen. Er lopen momenteel bij Compass in België heel wat projecten om het voortouw te nemen in die nieuwe marktontwikkelingen. Het leek ons dan een goed idee om extra expertise in huis te halen om ons in die trajecten te begeleiden. Bartel is tenslotte geen onbekende in het wereldje van bedrijfscatering.”

In 1993 startte Bartel Dewulf als zelfstandige de bedrijfskeuken van VTM op om dan 6 jaar later zijn eigen cateringbedrijf te beginnen. In 2016 verkocht hij zijn participatie in dat bedrijf en ging hij solo de markt op. Hij werkt vaak als adviseur, dook op in het VTM-programma ‘Mijn popuprestaurant’, is culinair gelinkt aan RSC Anderlecht en kookt ook voor de Rode Duivels.

Bartel Dewulf: “De wereld van bedrijfscatering gaat grote veranderingen tegemoet. De eetpatronen veranderen, de verwachtingen van mensen omtrent aanbod ook. Het klassieke bedrijfsrestaurant zal er binnen afzienbare tijd heel anders uit gaan zien. Ik was enorm verrast door de aanpak van Compass en de projecten waar ze nu al op werken. Van zot tot geniaal. En ik ga daar met mijn mensen wat creatieve gekte aan toevoegen. Maar natuurlijk wel met het voordeel van de ervaring die ik al heb in dat wereldje en met respect voor het métier.”

Bart Matthijs: “We hebben vorig jaar al topcateraar Gourmet Invent overgenomen en met Xandrion een aankoopplatform voor horecaprofessionals opgestart. We praten ook met heel wat diverse actoren uit het veld. Als bedrijf hebben we de afgelopen jaren heel wat vers bloed binnengehaald en in de luwte hard gewerkt aan onze toekomst. Vanaf nu gaan we die projecten gestaag uitrollen en zo vorm geven aan de bedrijfscatering van de toekomst.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*