Barrel in Lier nog voor officiële opening op afhaalmodus

Driehonderd genodigden waren er verwacht op zondag 22 maart voor de opening van restaurant Barrel te Lier. Maar chef kok Jeroen Moernaut en gastvrouw Daisy De Decker hebben die receptie noodgedwongen moeten afblazen.

Het restaurant aan de Mechelsesteenweg is dan maar overgeschakeld op afhaalmodus. De zaak nog enkele weken gesloten houden was geen optie voor de nieuwe zaakvoerders. Daarvoor werd er te zwaar geïnvesteerd in de aankoop en de herinrichting van de zaak. Zeven jaar had het koppel Maison Thirion in Hoogstraten. In hun voormalige villa die werd omgebouwd tot restaurant wil men de toekomstige klanten ontvangen in een huiselijke sfeer onder begeleiding van lichte jazz, waar de tijd even stilstaat en de ambacht tijd heeft om te rijpen.

Barrel is met 30 couverts eerder kleinschalig van concept. Bewust, want Jeroen en Daisy hechten veel belang aan authenticiteit, kwaliteit en ambachtelijkheid. Zo wordt alles in eigen huis bereid. De chef, een beenhouwerszoon die zelf nog bij Luc De Laet aan de slag is geweest, koopt z’n vlees en wild op z’n geheel in om het zo volledig zelf te kunnen versnijden of – bijvoorbeeld voor een haasbereiding – het vlees op z’n geheel aan te braden. Het geeft hem ook de kans om elk karkas van snuit tot staart te benutten, wat meteen betekent dat liefhebbers van bijvoorbeeld orgaanvlees hier altijd ruim aan hun trekken komen. De basis van de keuken is Frans, maar de chef verrast zijn gasten graag met wereldse invloeden. Maar of het nu Frans, Belgisch of elementen uit de wereldkeuken is: steeds vormen dagverse, seizoensgebonden streekproducten de basis van de bereidingen. Uit eigen moestuin komen (vergeten) groenten en kruiden die daarna de weg naar de keuken vinden. Niet alleen het interieur maar ook de charme van gastvrouw Daisy zal ervoor zorgen  dat de klanten zich onmiddellijk thuis voelen. Van haar zullen klanten advies krijgen over aangepaste bieren en wijnen. Diezelfde stijl en professionaliteit wordt ook doorgetrokken bij de afhaalmaaltijden. Open ravioli met ossenstaart en| gekonfijte rode kool of brandade van vis en  | scampi met prei zijn maar een paar suggesties die we terugvonden op het aanbod dat regelmatig aangepast wordt en via de website of facebook te raadplegen zijn. JV

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*