Bar Vital terug van nooit weggeweest

foto:bar vital

In oktober vorig jaar liep het uitbatingscontract van de Herentse feestlocatie Bar Vital af. De horecazaak sloot de deuren. De eigenaar van het statige pand langs de Pastorijstraat wil met het gebouw een andere richting uit maar de herbestemming is maanden later nog niet uitgeklaard. En zo stond niets de heropening van Bar Vital in de weg. Wat op 31 mei ook gebeurde.

De overeenkomst werd voor 1,5 jaar verlengd vertellen event-organisator en zaalverhuurder Maarten Forceville, die nu bijgestaan worden door de nieuwe zakenpartner Johan Lust. “Tot oktober 2020 zullen we het pand opnieuw uitbaten maar dan met een aangepast concept. Bar Vital wil ook een platform zijn voor de housescene uit Groot Leuven met een kleine knipoog naar het glorieuze verleden maar vooral met de neus recht vooruit! Zo organiseren we, in samenwerking met het Leuvense house-icoon Raøul, de eerste editie van ‘Sundae Foemp’ op zondag 21 juli. Die dag zullen we overdag een feestje bouwen met fris dj-talent van de streek. De house -en discobenen vanonder je lijf dansen op een zondag en nog op tijd in je bed liggen: het is een win-winsituatie.” daarmee is gekozen om zelf evenementen te organiseren.

Verhuur

De zomerbar van de voorbij twee jaren komt ook terug. Behalve de zomerbar en de eigen evenementen (thema-avonden) verhuren Forceville en zijn nieuwe zakenpartner Johan Lust de zaal ook voor trouw- en bedrijfsfeesten. Het interieur van de zaak is daarvoor aangepast. Zo werd het sanitair vernieuwd en is de buitenbar in een nieuw jasje gestoken. De zaal kan in modules worden opgedeeld voor feesten van 80 tot 600 personen.