Bar Bulot verhuist naar Zedelgem

Gastronomisch, culinair, verrassen en doordacht verhuizen. Het lijken de vaste ingrediënten van de Restaurant Groep Hertog Jan. Onder leiding van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens werd binnen de groep beslist restaurant Bar Bulot van Brugge te verhuizen naar waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde, in Zedelgem.

Bar Bulot
Restaurant Bar Bulot is een concept van chef Gert De Mangeleer en medevennoot Joachim Boudens. Het opende in 2019 als zomerse pop-up vol Franse flair op de locatie aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels, waar eerder Hertog Jan kon uitgroeien tot het internationaal gerenommeerde restaurant dat het vandaag is, en waar ook L.E.S.S. Eatery (als Bistro L.E.S.S.) zijn eerste stapjes zette. Bar Bulot was in het begin een pop-up geïnspireerd op de Noord-Franse bistro met het accent op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna vervelde de bistro tot volwaardige luxe-brasserie, met eigentijdse en doorgaans ook iets lichtere versies van Belgische en Franse klassiekers. Ook Bar Bulot in Brugge viel in de prijzen met een eerste Michelinster. In het najaar van 2021 kreeg Bar Bulot er een zusje bij in het Botanic Sanctuary hotel in het hartje van Antwerpen, waar sinds die periode ook Hertog Jan opnieuw hoge ogen gooit.

Verhuis
Hertog Jan verhuisde in 2014 al naar de omgebouwde boerderij Hof De Pleyne in Zedelgem, waar het ruim vier jaar bestond als toprestaurant. Maar ook daarna bleef het monumentale gebouw met de stilistische uitbouw en de bucolische moestuin actief, enerzijds als hoofdkantoor van de Hertog Jan Restaurant Group maar ook als ruimte voor feesten en evenementen, en sinds de gezondheidscrisis als ‘The Factory’, de voorbereidingskeuken die de verschillende restaurants bevoorraadt en ondersteunt. De huur van de villa in Sint-Michiels liep dit jaar af, Gert en Joachim vonden het de juiste periode om Bar Bulot – letterlijk – een nieuwe bestemming te geven. De plek behoudt zijn unieke uitstraling maar wordt verbouwd tot een gezellige maar eigentijdse plek die past bij het DNA van Bar Bulot: classics with a twist. Jarenlange nostalgie maakt plaats voor moderne gezelligheid. Zo kan de verhuis van Bar Bulot Brugge in Sint-Michiels naar de locatie in Zedelgem waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde, het best omschreven worden.

Nieuwe filosofie
De krijtlijnen van de Bar Bulotfilosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke bereidingen, met af en toe een knipoog uit het grote innovatieboek van chef Gert De Mangeleer. Er zijn twee menuformules, Petit Bulot en Grand Bulot, en met de regelmaat van de klok zal men er terecht kunnen voor gelimiteerde seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzikale intermezzi. Het restaurant is in handen van Maxime Depreitere, restaurant manager en medevennoot die al meer dan tien jaar werkzaam is bij de groep. De gerechten komen vanaf de opening uit een splinternieuwe keuken. Voor het inrichten van de nieuwe keuken zocht Hertog Jan Restaurant group een partner met dezelfde klantgerichte filosofie: Electrolux Professional en haar partner Servito waren met hun jarenlange kennis en knowhow in de internationale gastronomie, flexibiliteit en duurzaamheid een voor de hand liggende keuze.
Foto: Maxime Depreitere by barbulot

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*