Bagheera’s nieuw restaurant in Brugge

Op loopafstand van het Brugs toeristisch centrum een eigen restaurant opstarten getuigt van lef. Daarbij nog een eigen koers durven varen wars van alle commerciële geplogenheden is een teken van moed. Louise Fonteyne wil en doet haar ding in haar restaurant Bagheera’s aan de Langestraat te Brugge.

Ervaring
30 levensjaren waarvan bijna de helft in de horeca. Dat is het dynamische van Louise Fonteyne waarmee ze zopas zonder echte opleiding haar restaurant Bagheera’s aan de Brugse Kruispoort opstartte. De jonge vrouw werkte – tijdens haar studies maar vooral erna – jarenlang hard in verschillende horecazaken. Restaurants Cézar of Matin Midi zijn maar enkele voorbeelden. Na heel wat jaren in de keuken van verschillende Brugse restaurants, begon Louise steeds meer na te denken over een eigen zaak. Vooral omdat ze haar eigen ding wilde doen en niet steeds wou meestappen in de ‘tourist traps’ van Vlaamse stoverij of steak bearnaisesaus.

Niet klassiek
Vanuit haar open keuken bereidt ze eigen creaties maar geeft ze ook haar eigen interpretatie aan klassiekers. Omdat een toeristenstad als Brugge, net zoals de meeste ander toeristische stedelijke trekpleisters, maar blijven vol-au-vent en garnaalkroketten op de kaart zetten wil de jonge kokkin haar eigen signatuur geven aan de gerechten op de kaart. Daarmee hoopt ze dat mensen terug komen voor ‘haar’ gerechten. Puntpaprika met pancetta, boschampignons, broodkruim, parmezaan en paprikacoulis bijvoorbeeld zal niet op veel menukaarten staan in het toeristisch centrum. Ook een toast met mergpijp of eendenborst met pruimen behoort al niet tot de klassiekers. En waar vind je handgesneden frieten met de schil (de originele friet)?

Wijn bij de panter
De zwarte panter van Jungle Book is niet alleen het logo van de nieuwe zaak geworden, maar verleende ook zijn naam aan het restaurant. Een krachtige blik, iets mysterieus maar met veel daadkracht. Zo is ook chef Fonteyne die hoopt dat haar boodschap waarbij eten meer is dan alleen voeding bij het publiek aanslaat. Zij en haar team streven ernaar om de klanten niet alleen te verwennen, maar ook om hun zintuigen te prikkelen en te inspireren. Dat kan onder meer ook door de cocktails en het ruim assortiment aan wijnen die geserveerd worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*