Back to Bordeaux

EVW (Eigentijds Vlaams Wijn instituut – professionals in drinks), de Vereniging Vlaamse Sommeliers en de Franse École du vin de Bordeaux pakken uit met uniek wijnevent voor jonge sommeliers: ‘Back to Bordeaux’.

Back to Bordeaux geeft een moderne kijk in de huidige wijnindustrie van de Bordeauxstreek. Twee topsommeliers nemen het woord op het event: José Lemahieu en Dries Corneillie.
● José is spildocent van EVW, internationaal trendwatcher en geaccrediteerd International Bordeaux Wine Educator.
● Dries op zijn beurt is een gemotiveerde jonge professional, die in 2019 de titel van 2e beste sommelier van België behaalde.

Samen zijn José en Dries het geknipte docentenduo. Ze beantwoorden vragen als: Wat is de geschiedenis en geografie van de Bordeaux-streek? Waar zijn jonge wijnmakers lokaal mee bezig? Wat is de huidige prijs voor een goeie Bordeauxwijn? Hoe zit het met de exportcijfers en het klimaat in de streek? Welke impact heeft de banksector, die stevig in wijn investeert? Wat gebeurt er vandaag in de Bordeaux-wijnindustrie, die zichzelf constant opnieuw uitvindt?

De docenten laten de deelnemers ook proeven en praten. Na het informatieve gedeelte volgt immers een blinde degustatie in functie van de prijs en kwaliteit van de wijnen. Daarna is er een kort food & wine pairing-moment: 5 wijnen worden toegelicht. Tot slot wordt een demo getoond van de nieuwe OenoBordeaux-app en netwerkt men stevig bij een laatste drink.

Op Back to Bordeaux wordt duidelijk voor een deelnemende sommelier hoe hij of zij creatief aan de slag kan met Bordeauxwijnen in het eigen restaurant. Back to Bordeaux vindt plaats op 21/1/2019 in Syntra West Brugge, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge. Het start om 13u en eindigt rond 18u.

Enkel nog laatste plaatsen vrij!