Bachelor Hotelmanagement & Culinary Arts officieel van start

Terwijl dinsdagavond 5 oktober in Antwerpen de awardshow “World’s 50 Best Restaurants 2021” doorging, werd in gastronomisch centrum Brugge horeca(onderwijs)geschiedenis geschreven. In het voormalige driesterrenrestaurant De Karmeliet ter Langestraat vond de opening plaats van het Flanders Culinary Arts Centre (FCAC), dat overigens volgens één van de sprekers ook Geert Van Hecke Institute zou mogen genoemd worden, naar analogie met wat destijds Paul Bocuse in Lyon in het leven riep.

In datzelfde FCAC werd meteen ook het 1ste academiejaar van de nieuwe specialisatie Culinary Arts in de bestaande opleiding Bachelor in het Hotelmanagementofficieel op gang geschoten. In totaal 28 studenten Culinary Arts tekenden dinsdag alvast voor aanwezig. Zowat een derde hiervan is daarvoor vanuit het (soms verre) buitenland in Brugge komen neerstrijken, wat uiteraard het prestigegehalte van deze nieuwe opleiding ten goede komt.  

De praktische lessen, zeg maar het koken en aanverwanten, dat zo’n 30% van het totaal lessenpakket uitmaakt, zullen gebeuren in het FCAC. Hotelschool Ter Duinen Koksijde, waar chef Geert Van Hecke ooit afstudeerde en hij deel uitmaakt van de raad van bestuur, stelt een aantal van zijn leerkrachten ter beschikking. Deze cursussen worden aangevuld door workshops o.l.v. een aantal sterrenchefs. De theoretische lessen grijpen plaats op de campus Brugge van hogeschool VIVES.

Een bachelor hospitality management beslaat 3 jaar. Van bij het eerste jaar maken de studenten al een keuze tussen de specialisaties Hospitality Management of Culinary Arts. Een gedeelte van de lessen – vooral m.b.t. management, communicatie en ICT – gebeurt gemeenschappelijk voor beide richtingen. Meer info op www.studyculinaryarts.com.

Om terug te keren op het Flanders Culinary Arts Centre: de ambitie ervan reikt verder dan enkel als iconische locatie te dienen voor de opleiding Culinary Arts. Bedoeling is om op termijn uit te groeien tot meeting place bij uitstek voor (inter)nationale chefs en restaurantmanagers  om er te netwerken en zich verder te professionaliseren. Vanaf januari ’22 zal reeds een versnelling hoger geschakeld worden.  (Daniel Steevens)  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*