Aurélie Scohy is Belgian Junior Coffee Ambassador 2020

Op woensdag 11 maart vond in de Ecole Provinciale d’Hôtellerie du Hainaut in Saint-Ghislain de elfde editie plaats van de Junior Coffee Ambassador wedstrijd, georganiseerd door Koffie Rombouts. 17 studenten van hotelscholen uit heel het land – en eentje uit Nederland – streden voor de titel van beste junior barista.

De deelnemers kregen de opdracht om espresso, cappuccino en slow coffee te bereiden volgens de regels van de kunst, alsook cup tasting. Koffie Rombouts, het grootste koffiebrandbedrijf in België en organisator van BJCA, stelde alle benodigde apparatuur ter beschikking aan deelnemende scholen voor deze wedstrijd. Denk aan filters, koffiemolens en zelfs espressomachines. Met deze wedstrijd wil Koffie Rombouts het belang van een degelijke baristaopleiding onderstrepen, en daartoe is het aldus CEO Xavier Rombouts van belang om meer koffiekennis te introduceren in de scholen en leerlingen te stimuleren om zich te verdiepen in het baristavak. Een professionele jury met nationale en internationale kampioenen in hun koffiespecialiteit duidde de 18-jarige Aurélie aan als BJCA-winnaar 2020. Zij wint een reis naar Brazilië, hét koffieland bij uitstek.  

17 deelnemers
Studenten van 16 hotelscholen uit België en één uit Nederland namen deel aan deze editie. Dat maakt de BJCA tot de grootste competitie tussen hotelscholen in ons land. De deelnemende studenten zitten in het zesde jaar of volgen een zevende specialisatiejaar. Kampioene Aurélie Scohy is studente aan Hotelschool Saint-Ghislain. Emma Wittrock van Hotelschool Spa eindigde op een verdienstelijke tweede plaats, en Nathan Pluvinage van Hotelschool Ath sleepte brons in de wacht. De winnaars van de verschillende subproeven zijn:

  • Espresso: Jouri Larmit (Summa College Eindhoven, Nederland);
  • Cappuccino: Jasmin Janssens (Spijker Hoogstraten);
  • Slow coffee: Laurens Meynen (PIVA Antwerpen);
  • Cup tasting: Alessandro Fragapane (Notre-Dame Fleurus).

De deelnemers aan de baristawedstrijd op een rijtje: Nio Liekens (SIMA Aarschot), Nathan Pluvinage (Hotelschool Aat), Joke Fleurus (COOVI Anderlecht), Laurens Meynen (PIVA Antwerpen), Belle Warnez (Spermalie Brugge), Gwendolyn Verstraeten (Ter Groene Poorte Brugge), Alessandro Fragapane (Notre-Dame Fleurus), Jeroen van der Raaij (Hotelschool Herk-De-Stad), Jasmin Janssens (Spijker Hoogstraten), Michiel Schroeven (Ter Duinen Koksijde), Amber Vantendeloo (VTI Leuven), Léa Herman (Hors-Château Luik), Max Abrams (EHPN Namen), Aurélie Scohy (Hotelschool Saint-Ghislain), Emma Wittrock (Hotelschool Spa), Jeremy De Clercq (Hotelschool Turnhout) en Jouri Larmit (Summa College Eindhoven, Nederland). Op de foto ziet u de winnares links onderaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*