Antwerpse rock-‘n-rollchef overleden

De flamboyante Italiaans-Antwerpse chef Renzo Mela is overleden. Renzo Mela is geboren in Ligurië en begon bijna vijftig jaar geleden aan een indrukwekkend parcours in de Antwerpse horecawereld.

Bistro, danstempel, osteria
Zijn eerste zaak opende hij op de Vlaamse Kaai, De Droge Dok, naar eigen zeggen was dat de eerste bistro in België. In de jaren tachtig volgden clubs als Amnedia en Mamounia en het grote succes van de danstempel Ancienne Belgique vanaf 1985. De bekendste zaak van Renzo Mela was waarschijnlijk restaurant Danieli op de De Keyserlei, dat in 1993 na elf jaar verhuisde naar park Den Brandt en werd omgedoopt tot Danieli Il Divino (het goddelijke). In 2013 opende hij op zijn zestigste zijn eigen osteria op het Zuid, Il Magnifico.

Flamboyant
In 2017 was er een dip door gezondheidsproblemen maar in 2018 werd hij opnieuw als held binnengehaald bij de nieuwe Danieli Il Magnifico tegenover het Museum voor Schone Kunsten aan de Leopold De Waelplaats. Dankzij zijn liefde voor de Italiaanse keuken en zijn opvallende verschijning was hij zeker niet anoniem. Zijn lange grijze haren, zijn tattoos en ook de grote gele Hummer en de Harley Davidson voor de deur, typeerden zijn levensstijl. Hij citeerde al lachend graag Italiaanse wijsheden als “Wijnen zijn als vrouwen, ze zijn beter jong” of “Er zit meer filosofie in een glas wijn dan in alle boeken van de wereld”. Renzo Mela is 67 jaar geworden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*