Antwerpse Repasse: omdat alles terugkomt

Een afspanning met een legendarische, zelfs geschiedkundige, naam omvormen naar een restaurant met naamswijziging, dat is lef hebben. Die durf en lef vonden de jonge ondernemers Loewy Claeys en Davey Van Lierdorp bij elkaar om hun restaurant Repasse op te starten.

Claeys en Van Lierdorp leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding in PIVA. Ondanks enkele omzwervingen in de horeca bleven de twee schoolvrienden contact houden en tijdens caféavonden luidop dromen van hun eigen zaak. Claeys komt uit een horecafamilie en heeft langs die kant ook banden met het pizzaconcept Ottomat en Ellis Gourmet Burger. Na zijn opleiding werkte hij onder meer bij het Hofke van Bazel in Kruibeke en restaurant Vintage in Kontich. Van Lierdorp werkte al in restaurant Octave in Antwerpen, liep een paar buitenlandse stages en was manager bij Murni. In hun Antwerpse Repasse willen ze terug grijpen naar de klassieke Vlaamse en Franse keuken met de vraag aan tafel of er nog Repasse moet zijn.

Klassiek
Op de kaart onder meer Paté en croute, Cocktail aux crevettes en preskop. Verder klassiekers als Steak Tartare, gebraden kip, sliptongetjes of een entrecôte maar ook boulet à la Liégeoise veggie style. Klassiek, ook naar benamingen toe maar toch steeds afgewerkt door jong, inspiratievol kooktalent. Voor veel gerechten wordt er gewerkt met vlees van De Laet en kazen Van Tricht zoals die ook verkocht worden op de site van de brouwerij De Koninck.

Met de hand van de brouwerij
De voormalige naam van de zaak ‘De Hand’ aan de Boomgaardstraat dateert nog van de beginjaren van die brouwerij die ook eigenaar is. Met een grote hand op straat werd destijds duidelijk gemaakt dat leveranciers moesten stoppen en taks moesten betalen om de stad in te gaan. Repasse zit vlak naast de site van brouwerij De Koninck. Daarmee kan ingespeeld worden op de talrijke bezoekers die jaarlijks de brouwerij bezoeken. Het nieuwe restaurant is er alvast klaar voor met veertig plaatsen op het terras, evenveel binnen en nog eens zaal op de bovenverdieping. De band met de brouwerij is er alvast.
Foto: bewerking Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*