Antwerpse foodhall zonder poststempel

Een nieuwe foodhall in het centrum van Antwerpen op, voor sinjoren, een gekende plaats dat moet het succesverhaal worden van de initiatiefnemers. Dat voor de invulling gekeken werd naar foodconcepten die door de corona crisis getroffen werden is lovenswaardig.


The Berlin Post in het oude postgebouw aan de Antwerpse Jezusstraat heeft na jarenlange leegstand een nieuwe, smakelijke invulling. Randy Boden, Kerim Garbouj, Thomas Diepersloot en Eric Lamers waren eigenlijk op zoek naar een nieuwe locatie voor hun restaurant King Foo. Ze baten al acht jaar samen Skybar Antwerpen uit op het dak van het Lindner hotel op het Kievitplein. Maar daar staat een verhuis gepland. In The Berlin Post willen ze hun nieuwe pan-Aziatische keuken, geïnspireerd op afhaalchinees naar voor brengen maar de locatie was echter veel te groot voor één keuken. Zodoende besloten ze nog twee andere keukens te stationeren en er zo een foodhall van te maken. Daarbij ging hun voorkeur uit naar startende ondernemers die tijdens corona werkloos zijn gevallen. Uiteindelijk werd het de Mexicaanse keuken Aqua na Boca en de Oost-Indische keuken Spicy Lovers. Verder werd er de Berliner cocktail Bar ingericht,

Geen houdbaarheidsdatum

In het oude postgebouw werden de authentieke elementen zoveel mogelijk behouden: de zuilen en mozaïekvloeren komen er heel mooi tot hun recht in combinatie met het interieur. De kluis op de benedenverdieping werd omgetoverd tot een karaoke booth compleet afgewerkt met graffiti en een boom box. Maar de grootste troef, na het aanbod aan eten en drinken, is wellicht nog de prachtige achtertuin met bomen en vogels die een stuk ongerepte natuur verbergen midden in het centrum van Antwerpen. Het postgebouw werd gehuurd voor dit concept, en hoe lang de initiatiefnemers er zullen blijven durven ze zelf niet voorspellen. Zij geloven alvast sterk in de buurt, het potentieel en het verhaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*