Antwerps drieluik voor Sergio Herman

Is het een uitbreiding of een aanvulling? Feit is dat Sergio Herman IETS van plan is met het Verso Café net naast zijn reeds bestaande restaurant La Pristine te Antwerpen. Over een concrete invulling is nog maar weinig geweten al wordt er toch sterk gekeken in de richting van Blueness in Cadzand.

Food-bar
Het ziet er naar uit de Sergio Herman nog dit jaar zijn handtekening zal zetten onder een derde zaak in het centrum van Antwerpen. Naast La Pristine en Frites Atelier komt er een food-bar. Wellicht wordt een metropolische vorm van zijn foodbar Blueness. De nieuwe zaak zou tegen december openen net naast Le Pristine in de Lange Gasthuisstraat waar nu nog Verso Café gevestigd is. Wie Verso zegt komt uit bij de gelijknamige multibrand boetiek van de familie Dheedene in hetzelfde voormalige bankgebouw. De focus van de lunch- en aperitiefplek lag al 17 jaar op een originele, verfijnde keuken in een gezellig en uniek kader. Met een ravioli van kokkels en Oosterschelde oesters op de kaart kwamen ze al heel dicht flirten met La Pristine. Enkele veranderingen in de keuken en bij het management deed al vermoeden dat er veranderingen op komst waren.

Mode
Voor Le Pristine was er al een nauwe samenwerking tussen de familie Dheedene en Herman. De modezaak blijft in het zelfde pand en loopt nu al over in La Pristine. Met de stopzetting van Verso Café en de komst van wellicht Bluebar blijft de combinatie tussen fashion en food bestaan zo niet nog sterker als de naam van de Zeeuwse chef er onder staat. Over de juiste invulling van het nieuwe concept volgen later meer details.

Blueness
Blueness Cadzand is een op Japan geïnspireerd dining-bar concept in het Strandhotel van Cadzand-Bad. In het Strandhotel is ook Sergio’s restaurant Pure C gevestigd en bij dat restaurant wou Herman een bar met een internationale uitstraling. Nisbankjes en kleine tafeltjes verhogen er het minimalistisch Japan gevoel. In Cadzand beschikt de bar over een unieke private dining die plaats geeft aan een 12-tal gasten die exclusief gereserveerd kan worden. Dat Herman nu meegaat in het idee om een dergelijke bar ook in de Lange Gasthuisstraat, is wellicht niet toevallig. Over enkele weken opent dichtbij het nieuwe Botanic Sanctuary Antwerp Hotel. Het Botanic Sanctuary Antwerp Hotel wordt het eerste vijfsterrenhotel van Antwerpen. Ook in dat naburige hotel zullen verschillende bars en restaurants hun onderdak vinden.
Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*