Antwerpen Proeft wordt verplaatst naar voorjaar 2022 – Nieuw festival in het lange weekend van 11 november 2021: Proeft Boutique

Antwerpen Proeft zal dit jaar niet kunnen plaatsvinden van 13 tot 16 mei. Dat hebben de organisatoren van het in 2007 gestarte restaurantfestival bekendgemaakt. Maar er is ook mooi nieuws.

‘We pakken tijdens het lange weekend van donderdag 11 november 2021 in Antwerpen uit met een gloednieuw festival: Proeft Boutique,’ vertelt organisator Claudia Engelen.

‘Proeft Boutique, dat is een op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft met gerenommeerde chefs en fijne gerechten. De opstelling en het decor in de Waagnatie zijn anders én je mag nieuwe verrassende thema’s verwachten. Proeft Boutique moet het startschot worden van lange en onvergetelijke eindejaarsfeesten.’

Eerder een groot culinair festival organiseren blijkt geen haalbare kaart. ‘Door de huidige omstandigheden en de vele onzekerheden lukt dit niet,’ zegt Engelen. ‘Laten we er maar van uitgaan dat evenementen voor de beleidsmakers en hun adviseurs nog vele maanden onmogelijk zijn, jammer genoeg.’ Of dat grotere evenementen toch sterk worden bemoeilijkt, wellicht tot einde zomer.

Het eerste Proeft Boutique heeft plaats van donderdag 11 november (Wapenstilstand) tot en met zondag 14 november 2021. De nieuwe data voor de 14de editie van het klassieke Antwerpen Proeft zijn zaterdag 16 april tot en met maandag 18 april 2022, tijdens het lange weekend van Pasen.

Al aangekochte tickets blijven geldig voor – zelf te kiezen – Antwerpen Proeft in april 2022 of Proeft Boutique in november 2021.

Op restaurantfestivals Proeft Boutique, eerste editie van 11 tot en met 14 november 2021, en Antwerpen Proeft, gestart in 2007, bieden toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks signatuurgerechten in degustatievorm aan voor een fractie van de gangbare prijs.

Proeft Boutique en Antwerpen Proeft vinden plaats in de cultuurhistorisch waardevolle Waagnatie, aan de Schelde in de Antwerpse wijk het Eilandje.

Ambassadeur van Antwerpen Proeft is Nick Bril, sterrenchef van restaurant The Jane. Ere-ambassadeurs zijn onder meer Nathalie Meskens en sterrenchefs Johan Segers, Roger van Damme en Viki Geunes.
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*