Antwerp Diner zamelt 105 423 euro in voor goede doelen

105 423 euro. Dat is het recordbedrag dat de 500 gasten tijdens het galadiner van Antwerp Diner inzamelden voor het goede doel in de Napoleonzaal in Schelle. De opbrengst van de benefietavond gaat naar 3 goede doelen die zich inzetten ter bestrijding van aids en HIV: Instituut voor Tropische Geneeskunde, Tomorrow4Isibani en Sensoa. De mondharmonica van Toots Thielemans die de Antwerpse galerij W&M veilde, was goed voor 23 000 euro.

Naar jaarlijkse gewoonte werden de gasten van Antwerp Diner op 10 februari getrakteerd op een uitgebreid benefietdiner, verzorgd door Antwerpse sterrenchefs. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar SENSOA, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani: organisaties die instaan voor onderzoek en preventie van aids en hiv en het onderwerp bespreekbaar maken. Onder de aanwezigen onder andere Prinses Lea en sterdanser Wim Van Lessen. 

Sterrendiner

De gasten konden genieten van een heerlijk viergangendiner, verzorgd door Belgische topchefs. De avond startte met een uitgebreide receptie, gevolgd door het diner zelf. Achter het fornuis: Nick Bril van August, Francesco de Candia van Francesco & Julia, Bert Jan Michielsen van The Butcher’s Son, Dennis Broeckx van l’Epicerie du Cirque “Under The Palm Trees”, Ingrid Neven van Pazzo, Seppe Nobels van Graanmarkt 13, Dorota Makarewicz van J&M Catering en Viki Geunes van ’t Zilte.

Het hoogtepunt van de avond was de Antwerp Diner Tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs. Onder toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder werden schitterende prijzen verloot. Tussen de hoofdprijzen zat onder andere een verblijf op Rhodos, en een gesigneerde koksvest met restaurantvouchers van alle deelnemende chefs. Het topstuk van de avond was evenwel de veiling van een authentieke mondharmonica van Toots Thielemans; die kreeg een nieuwe eigenaar voor het mooie bedrag van 23 000 euro. Het instrument werd overhandigd door Huguette Thielemans, zijn weduwe.

Geslaagd vervolg

De sfeervolle avond kreeg daarna nog een vervolg, met verschillende artiesten die op het podium voor live entertainment zorgden. Zo zetten Tom Dice, Boney M, Sandra Kim, Les Copines, InTeam Musical en de Dinky Toys hun beste beentje voor.

Een avond als deze kan maar slagen dankzij het enthousiasme van alle sponsors, gasten, vrijwilligers en artiesten,” zegt Frank De Neef, Voorzitter van Antwerp Diner. “We zijn blij dat we opnieuw een mooi bedrag konden verzamelen voor onze goede doelen, SENSOA, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani. Stuk voor stuk vechten zij dagelijks om aids en hiv bespreekbaar te maken, en we zijn dan ook enorm trots dat we onze duit in het zakje kunnen doen.”