Antwerp Diner breidt uit

“We proudly support positive people” is de boodschap van de 19de editie van Antwerp Diner. Op zondag 9 februari tafelen 600 gasten in de vernieuwde Handelsbeurs. De opbrengst gaat dit jaar naar SENSOA, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani.

Na het recordbedrag van 105.423 euro van vorig jaar, legt Antwerp Diner de lat opnieuw hoger. Het benefietdiner dat intussen al voor de 19de keer geld inzamelt voor het onderzoek naar en de preventie van aids en hiv keert terug naar de Handelsbeurs. Op die volledig gerestaureerde locatie is plaats voor 100 extra gasten. Dat maakt dat het aantal couverts van 500 naar 600 kan.

Vijf Michelin-sterren

Het legioentje aan topchefs dat deze keer in de potten roert, krijgt versterking. Roger Van Damme van Het Gebaar komt voor het eerst kokerellen op Antwerp Diner. Hij brengt het totaal aantal Michelin-sterren op 9 februari op 5. Alsof een lijstje met Dorota Makarewicz (J&M Catering), Francesco de Candia (Francesco & Julia), Bert-Jan Michielsen (The Butcher’s Son), Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque “Under The Palm Trees”), Seppe Nobels (Graanmarkt 13), Nick Bril (The Jane), Olivier de Vinck (Kommilfoo) en Ingrid Neven (Pazzo) nog niet genoeg doet watertanden. Ingrid Neven kookt al voor de 10de keer op Antwerp Diner: “Koken is wat ik het liefst doe, ik gebruik mijn kookkunsten dan ook graag om de genodigden een fijne en feestelijke avond te bezorgen. En als ik daarmee uiteindelijk kan bijdragen aan een goed doel dat mij nauw aan het hart ligt, kan ik alleen maar heel trots en dankbaar zijn.”

Antwerp Diner vzw zamelt intussen al meer dan twee decennia fondsen in voor het onderzoek naar en preventie van aids en hiv en ondersteunt initiatieven die de problematiek bespreekbaar maken. “We proudly support positive people” is dit jaar de leuze. De opbrengst gaat volledig naar SENSOA, Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Tomorrow4Isibani. De gasten krijgen niet alleen een uitgebreid diner voorgeschoteld van Antwerpens beste chefs, ze worden ook getrakteerd op een optreden van Vlaamse topartiesten. Ook de Antwerp Diner Tombola belooft opnieuw een hoogtepunt te worden. Een koksvest gesigneerd door alle chefs met bonnen voor hun restaurants is één van de vele uitschieters die worden uitgeloot.

Carll Cneut maakt kunstwerk speciaal voor Antwerp Diner

Met de veiling van een uniek kunstwerk, geschonken door Carll Cneut en ‘WM Gallery by Patrick Declerck’, hoopt Antwerp Diner de opbrengst van het gala op te drijven. Vorig jaar bracht een mondharmonica van Toots Thielemans 23.000 euro in het laatje. Deze keer gaat er een werk van illustrator Carll Cneut onder de hamer. Zijn collectie is intussen verspreid over 45 landen, van Amerika over Australië tot Japan en hij sleepte er een waslijst aan prestigieuze prijzen mee in de wacht. Zijn tentoonstelling ‘In My Head’ (2015) lokte meer dan 50.000 bezoekers naar de Gentse Sint-Pietersabdij. Doorgaans verkoopt Cneut zijn werk niet. Heel wat galerijen en exposanten botsten daarom al op zijn standaardantwoord: “Ik ben teveel gehecht aan m’n tekeningen.” Patrick Declerck van WM Gallery wist Cneut echter te overtuigen om zijn kunstwerk exclusief bij WM Gallery te verkopen. Cneut maakte dan ook een werk speciaal voor Antwerp Diner 2020. Een bijzonder exclusief stuk met andere woorden.

Alle chefs op een rijtje:

Nick Bril (The Jane)

Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque “Under The Palm Trees”)

Francesco de Candia (Francesco & Julia)

Olivier de Vinck (Kommilfoo)

Dorota Makarewicz (J&M Catering)

Bert-Jan Michielsen (The Butcher’s Son)

Ingrid Neven (Pazzo)

Seppe Nobels (Graanmarkt 13)

Roger Van Damme (Het Gebaar)

Praktisch:

Antwerp Diner

Zondag 9 februari 2020

Handelsbeurs Antwerpen (vooraf reserveren verplicht)

Tafels via info@antwerp-diner.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*