Antwerp Diner 2021 uitzonderlijk toegankelijk voor het grote publiek

Antwerp Diner is dit jaar toe aan haar 20ste editie. Wat een enorme feesteditie had moeten worden, werd in plaats daarvan een fikse uitdaging wegens de coronamaatregelen. De organisatoren hebben echter niet stilgezeten en organiseren voor de eerste keer ooit een online Antwerp Diner @ Home event op 7 februari 2021 om 17:00. De toegang tot het normaal exclusieve event is dit keer volledig gratis.

Na een recordbedrag van 112.134 euro, een heuse silent disco en een avond vol warmte, sloten de Antwerp Diner organisatoren de editie van vorig jaar tevreden af. Slechts een kleine maand later ging echter het land plots in lockdown. Voor vele aanwezigen was Antwerp Diner 2020 dan ook hun laatste feestelijke avond van het jaar. “Al vrij snel na de vorige editie, beseften we dat onze feesteditie in 2021 niet zou kunnen doorgaan zoals gepland”, vertelt Dominique Jansen van vzw Antwerp Diner. “De pandemie zorgde, zoals bij elke organisatie in de evenementensector, in eerste instantie voor de nodige paniek binnen onze organisatie. We dachten er zelfs aan om de editie van 2021 integraal te annuleren. Onze gedreven ploeg vond gelukkig al snel weer de moed om naar een gepaste oplossing te zoeken. We wilden écht wel iets doen voor ons goede doel dat ons hard nodig heeft, en daarnaast ook onze fans niet teleur stellen”, vult voorzitter Frank De Neef aan.

Liveshow met tombola

Omdat de horeca het zwaar te verduren kreeg het afgelopen jaar, heeft Antwerp Diner beslist om voor het eerst geen catering te voorzien voor de (online) gasten. Dit om hun trouwe horecapartners niet nog meer financieel te belasten. Wel mogen de chefs die al jarenlang betrokken zijn bij het concept, een woordje uitleg komen doen op het online event. Exact om 17.00 u, het moment waarop de gasten normaal staan te popelen in galakledij, aperitieven de bestuursleden tijdens een digitale liveshow samen met hun gasten. Zo klinkt iedereen, coronaproof in eigen bubbel, samen op Antwerp Diner 2021.

De avond zal bestaan uit boeiende interviews met partners en vrijwilligers, live muziek om samen op te dansen en een heel aparte versie van de beroemde tombola. Voor het hapje en drankje zorgen de gasten dit jaar uitzonderlijk zelf, maar op de facebookpagina van Antwerp Diner vinden ze in de komende weken tips van enkele vaste topchefs.

Goed doel steunen in een bijzonder jaar

Tot slot wil Antwerp Diner natuurlijk ook geld inzamelen voor hun goede doel Tomorrow for Isibani, een Belgische organisatie die al jaren actief is in Zuid-Afrika en zich inzet voor preventie van HIV. De organisatie heeft in deze barre tijden extra hard de steun van Antwerp Diner nodig. De inzamelactie gebeurt aan de hand van een tombola, waarbij de winnaars tijdens het event live de gewonnen prijs thuis geleverd krijgen.


Deelnemen aan het evenement is gratis. Registreren kan hier.  

Over Antwerp Diner
Antwerp Diner vzw organiseert jaarlijks een fundraiser ten voordele van drie organisaties die zich inzetten voor de preventie en genezing van aids en hiv. Antwerp Diner kan alleen maar bestaan dankzij de steun van sponsors en vrijwilligers. Meer informatie vindt u op www.antwerp-diner.be of op www.facebook.com/Antwerp.Diner.

Op de foto: het bestuur van Antwerp Diner tijdens het event van februari 2020

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*