Alle hoogtepunten van INTERNORGA 2022 op een rij

Een compleet marktoverzicht krijgen van nieuwe producten, trends en innovaties en hun bedrijf klaarstomen voor de toekomst – dat is wat restauranthouders, hoteliers, bakkers en banketbakkers van 30 april tot 4 mei 2022 kunnen doen op INTERNORGA, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de gehele foodservice- en horecamarkt voor Duitsland en Scandinavië. Ook een aantal Belgische bedrijven zijn aanwezig op deze beurs als exposant of als bezoeker.

Na een pauze van twee jaar wordt Hamburg opnieuw een horecametropool en de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de industrie in Duitsland. 900 exposerende bedrijven presenteren hun innovaties in de Hamburgse beurshallen. Het programma wordt aangevuld met topsprekers, trendy specials en spannende live challenges.

INTERNORGA: hoogtepunten

Ovenvers: Bakkerij- en zoetwaren |  Hal A3

Hal A3 is het nieuwe onderkomen voor bakkers en banketbakkers, direct naast de West entrance, en in de directe omgeving van de beurshallen waar exposanten van koffie en snacks verblijven. Hier presenteren exposanten hun productinnovaties met betrekking tot brood en gebak, ijs- en cakeproductie en moderne winkelinrichtingsconcepten.

Dolce Vita: Bellavita Expo | Hal A3

De Italiaanse vakbeurs Bellavita Expo is voor de tweede keer te zien op INTERNORGA. De toonaangevende vakbeurs voor Italiaanse voedingsmiddelen en dranken buiten Italië presenteert de specialiteiten van het land. Onder de ongeveer 40 exposanten zijn zowel kleine Italiaanse fabrikanten als bekende marktleiders die hun hoogwaardige producten presenteren.

Verwennerij: Craft Coffee Area | Hal B3, Bovenverdieping

In de eigen nieuwe tentoonstellingsruimte draait het hier allemaal om koffiespecialiteiten. In een stijlvolle omgeving brengt de Craft Coffee Area restauranthouders, foodretailers, bakkers en hoteliers samen met innovatieve speciaalbranders die hun koffie persoonlijk met hart en ziel branden.

Inspirerend: Craft Spirit Lounge | Hal B4, Bovenverdieping

Groter, kleurrijker, levendiger en gevarieerder – dat is de Craft Spirit Lounge op de INTERNORGA van dit jaar. Ongeveer 30 producenten van fijne sterke dranken nodigen u uit om de lounge te bezoeken en zullen het volledige spectrum van ambachtelijke sterke dranken presenteren. Nieuwe versies van klassiekers als gin, rum, wodka en whisky zijn vertegenwoordigd, net als verfijnde fruitbrandewijnen en likeuren. Hier kunnen restauranthouders en hoteliers zich laten inspireren door hun drankenmenu’s van handgemaakte sterke dranken.

Eindelijk samen: alles digitaal in één zaal | Hal A2

Voor het eerst worden alle betrokkenen bij digitalisering, een belangrijk thema voor de toekomst, samengebracht in één zaal. Gedurende vijf dagen zullen ongeveer 50 bekende nationale en internationale exposanten, evenals nieuwkomers, meer ruimte hebben om wereldwijde digitale trends en individuele toepassingen voor gebruik te presenteren. Van cloudgebaseerde kassa- of enterprise resource planning-systemen tot geautomatiseerde taakplannings- en marketingtools, tal van innovaties zullen worden gepresenteerd.

Om van te watertanden: Food Truck Village | Centrale Entree, Voorplein

In het Food Truck Village op het voorplein van de beurs – direct onder de Hamburgse tv-toren – worden de fijnste streetfood en toekomstgerichte concepten voor mobiele kantines gepresenteerd. Afwisselende foodtrucks serveren culinaire hoogstandjes aan bezoekers tijdens de beurs.

Zinderend: Grill & BBQ Court | Hal B7 en buitenruimte tussen hallen B6 en B7

In samenwerking met Grill-Kontor Hamburg worden in hal B7 en de buitenruimte innovaties en producten gepresenteerd met betrekking tot het hele jaar door onderwerp grillen en barbecueën.

Trendy: Nieuwkomers | Hal B4, Bovenverdieping

Zo’n 20 opkomende en nieuwe bedrijven in de foodservice- en horecamarkt krijgen de kans om met hun producten in het Nieuwkomersgebied indruk te maken op het vakpubliek. Als showcase voor trends zorgt INTERNORGA altijd voor een nieuwe impuls en presenteert het als eerste keer op keer innovaties. Dit jaar omvat het assortiment in het nieuwkomersgebied alles van duurzame lepelalternatieven tot veganistische tonijn en op hennep gebaseerde voedingsmiddelen.      

Gekoeld: Outdoors en Beachworld | Hal B4, begane grond

Buiten is het nieuwe binnen. Voor het eerst presenteert INTERNORGA samen in één hal het trending topic van de buitenkeuken. Op de begane grond van hal B4 presenteren leveranciers en fabrikanten in dit segment nieuwe ontwikkelingen voor alle facetten van de buitenkeuken. Van zon- en windbeschermingssystemen of luifels en tenten tot tuinmeubilair – de nieuwe buitenruimte is de plek om nieuwe ideeën voor restaurant- en hotelterrassen te ontdekken. In de nieuwe Beachworld kunnen bezoekers zichzelf trakteren op een korte onderbreking van de drukte van de beurs in een ontspannen ruimte van 360 m2 met drankjes en snacks.

Klaar voor gebruik: verpakking en levering | Hal B1, Bovenverdieping

De pandemie en de tijdelijke lockdown worden gezien als een katalysator voor de bezorg- en afhaalbusiness. Deze nieuwe beursruimte staat in het teken van de snelgroeiende sector van bezorgdiensten en duurzame verpakkingsoplossingen voor foodservice en horeca, samengebracht in een gebied in de directe omgeving van de food- en drankensector.

Populair: Pink Cube | Kruising tussen hallen B1 en B2, bovenverdieping

Bezoekers kunnen wereldwijd modieuze voedseltrends ontdekken in de Pink Cube. In het populaire forum presenteert foodtrendonderzoeker Karin Tischer actuele foodontwikkelingen in de wereldwijde foodservice- en hospitalitymarkt. In onderhoudende, informatieve lezingen doet de bekende expert verslag van internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van keuken en bak.

Veggie: ProVeg Competentiecentrum | Centrale entree, Bovenverdieping

Als centraal informatie- en competentiecentrum voor het thema plantaardig koken in de catering biedt voedingsorganisatie ProVeg bezoekers van de beurs uitgebreid advies. Workshops en persoonlijke gesprekken bieden de mogelijkheid om meer te weten te komen over trends en mogelijkheden met vegetarische en veganistische gerechten voor grote en kleine horecagelegenheden. Daarnaast zijn er proeverijen van puur plantaardige kaas en veganistische snacks.

Stijlvol: Skywalk Table | Glazen brug tussen hallen A en B

Een stijlvol gepresenteerd tafelblad: de Skywalk Table toont de nieuwste trends voor tafelbladen. De tafel is uitgerust door bekende exposanten en presenteert de toekomstige trends voor servies, glazen, bestek en tafeldecoratie.

INTERNORGA: onderscheidingen

Duitse Gastro Founders Award | Centrale ingang, Chicago Hall

Zaterdag 30 april 2022, 14.m.

De kans voor iedereen die ervan droomt om het restaurantbedrijf te betreden: met de Duitse Gastro Founders Award bieden INTERNORGA, Leaders Club Germany en orderbird nieuwe restauranthouders de mogelijkheid om aan de slag te gaan met hun innovatieve culinaire concept. Vijf teams van finalisten zullen hun innovatieve bedrijfsideeën live op de beurs laten zien in presentaties van vijf minuten. De hoofdwinnaar wordt ter plaatse gekozen door het deskundige publiek en krijgt onder meer een startfinanciering van 10.000 euro.

INTERNORGA Future Award | Kamer van Koophandel

Locatie: Hamburg Chamber of Commerce, 29 april 2022 (besloten evenement), alleen op uitnodiging

De INTERNORGA Future Award, die wordt uitgereikt aan bedrijven die toekomstgericht denken en duurzaam opereren en produceren, is een gerenommeerde, internationaal erkende prijs. De drie categorieën zijn ‘Catering & Hotel Industry’, ‘Food & Beverages’ en ‘Technology & Equipment’.

INTERNORGA: ontmoetingsplaats voor de industrie

Back Stage en Hamburgse banketbakkersgilde | Hal A3

Hier laten gevestigde meesters en aanstormend talent van het Hamburgse banketbakkersgilde zien hoe creatief en veeleisend hun vak is. Speciale technieken voor het werken met suiker, chocolade, marsepein en dergelijke worden live op het podium gepresenteerd. Bettina Schliephake-Burchardt, meester-banketbakker van het Hamburgse banketbakkersgilde en succesvol tv-presentatrice (‘Das große Backen’ en ‘Das große Promibacken’) is een van degenen die praktische tips en suggesties geven.

Café Future live | Centrale entree, Bovenverdieping

Een nieuwe locatie voor de horecalounge en plek om te drinken en te denken in de professionele horeca: Café Future live is het innovatieve en communicatieve industrieontmoetingspunt op INTERNORGA. In een ontspannen sfeer kunnen bezoekers elke dag creatieve culinaire proeven ontdekken, netwerken en spannende discussies volgen met industriereuzen over de toekomst van de foodservicewereld.

DEHOGA Club | Hal B4, Bovenverdieping

De DEHOGA Club van de regionale verenigingen van Bremen, Hamburg, Lippe, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Saksen-Anhalt en Sleeswijk-Holstein is de ontmoetingsplaats voor de horeca en nodigt aanwezigen uit voor een ontspannen uitwisseling en een praatje.

INTERNORGA: congressen en topsprekers 

40e Internationaal Foodservice Forum

Donderdag 29 april, 10.m tot 18.m uur | CCH Congress Center Hamburg, Hal 1

Het International Foodservice Forum is Europa’s grootste congres voor professionele catering. Een hele dag vol met topklasse lezingen en veel netwerken, dit is waar de who’s who van de industrie samenkomt. Onder de titel ‘Fuel for the future: the advent of a new hospitality world’ zullen binnenlandse en internationale professionals uit de industrie en interdisciplinaire sprekers waardevolle inzichten bieden. Een van de topprofessionals op het podium is Clarissa Käfer van de Käfer Group. Ze laat ons kennismaken met het succesvolle ‘Green Beetle’-concept en laat ons zien hoe duurzaamheid een verkoopdriver wordt. De hoofdspreker is de economische filosoof Anders Indset, die zal spreken over leiderschap in de 21e eeuw. Het grootste Europese congres voor professionele catering wordt georganiseerd samen met de zakelijke magazines foodservice en FoodService Europe & Middle East.

Duits horecacongres

Maandag 3 mei 2022 | 9.m tot 4 p.m. | Centrale entree, Chicago Hall, derde verdieping

Het motto van het Duitse horecacongres, dat dit jaar plaatsvindt in samenwerking met het zakenblad gv-praxis, is ‘Future eating – Concept Ideas for the “New Normal”‘. In totaal zullen 14 experts belangrijke ontwikkelingen, innovaties en veelbelovende concepten bespreken en informeren. De hoofdspreker is de internationale expert op het gebied van de toekomst van werk en leiderschap, Franz Kühmayer, die een toespraak houdt met de titel ‘Leven en werken in de gedigitaliseerde wereld’.

📷 Auteursrecht:

Hamburg Messe und Congress / Katrin Neuhauser

Hamburg Messe und Congress / Rolf Otzipka

Hamburg Messe und Congress / Michael Zapf

Hamburg Messe und Congress / Julian Huke Fotografie

Over de nieuwe INTERNORGA-halstructuur

Bezoekers en exposanten krijgen in 2022 voor het eerst de ervaring met de uitgebreide strategische herinrichting van alle INTERNORGA-tentoonstellingsruimtes: nieuwe of uitgebreide presentatiemogelijkheden en strengere bezoekersbegeleiding maken de toonaangevende internationale vakbeurs voor de gehele foodservice- en horecamarkt nog diverser en zijn een eigentijdse afspiegeling van de huidige marktomstandigheden. De tentoonstellingsruimtes ‘Food, Beverages and Coffee / Coffee Machines’ (Hallen A1, A3, A4 en B1 tot B4 Upper Floor), ‘Restaurant and Hotel Facilities and Outdoor Cuisine’ (Hallen B1 tot B4 Ground Floor), ‘Kitchen Technology and Equipment’ (Hallen B6 en B7), ‘Bakery and Confectionery’ (Hal A3) en ‘Digital Applications’ (Hal A2) zullen meer aandacht besteden aan de beurservaring voor alle bezoekers en bieden een ideale ruimte om te netwerken. Elk van de diverse tentoonstellingsruimtes zal direct toegankelijk zijn via een eigen ingang.

Over INTERNORGA

INTERNORGA is al 100 jaar de toonaangevende internationale vakbeurs voor hotels, restaurants, bakkerijen en zoetwaren en vindt plaats van 30 april tot 4 mei 2022 op het terrein van Hamburg Messe und Congress GmbH. Nationale en internationale exposanten presenteren hun producten, trends en innovaties voor de gehele foodservice- en horecamarkt aan vakbezoekers. De beurs gaat gepaard met internationale conferenties, een uitgebreid voorprogramma en innovatieve industriewedstrijden. INTERNORGA 2022 vindt plaats van 30 april tot en met 4 mei 2022 volgens de hygiëneregels die op dat moment in Hamburg gelden voor alle deelnemers. Meer informatie is te vinden op de website https://www.internorga.com/en/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*