Alibaba opent futuristisch hotel FlyZoo in Hangzou

De Chinese internetreus Alibaba heeft in Hangzhou het 290 kamers tellende FlyZoo Hotel geopend. Dit futuristische hotel wordt een speeltuin voor het toepassen van nieuwe technologie.

Chinese gasten kunnen direct inchecken via een mobile app van FlyZoo en hoeven geen medeweker meer te benaderen. Buitenlandse gasten checken in via de kiosken in de lobby.

Gezichtsherkenning

Gasten kunnen ervoor kiezen om gezichtsherkenning te gebruiken voor toegang in plaats van sleutels of keycards. Van toegang tot de lift tot de kamer gebeurt via de camera’s. FlyZoo gebruikt de foto’s die bij inchecken zijn genomen om te verifiëren of de bezoeker daadwerkelijk verblijft in het hotel.

Spraakassistent

Iedere kamer beschikt over een eigen ‘Tmall Genie’. Dit is een slimme assistent die via spraakherkenning kan helpen met de regeling van de temperatuur, het afspelen van muziek en televisie en het openen van de gordijnen. De spraakassistent kan ook eenvoudige vragen beantwoorden, zoals het geven van een wifipaswoord, en zelfs eten bestellen, die ook bezorgd wordt door een robot. Bij het uitchecken kunnen reizigers gewoon vertrekken zonder in de rij te hoeven te staan aan de balie.

A.I

Het management van FlyZoo vindt niet dat het hotel onpersoonlijk is. Door het gebruik te maken van artificiële intelligentie, houdt het personeel juist meer tijd over voor een excellente service, luidt het credo.