Alcoholvrije Kwaremont

Brouwerij De Brabandere pakt uit met een alcoholvrije variant van haar bekend bier Kwaremont en zet Kwaremont 0.3 in de markt. Het nieuwe product wordt gezien als een mooie aanwinst omdat dit segment vooral gedomineerd wordt door alcoholvrije varianten van pils en andere lichtere bieren.

Vrij
4% van de Belgische bierconsumptie is momenteel alcoholvrij. Hoewel dat cijfer te relativeren is. In België mag alcoholvrij bier die naam dragen als er maximum 0,5% alcohol inzit. De nieuwe Kwaremont valt dus duidelijk in die categorie. Dat de nieuwe Kwaremont net voor het wielerseizoen gelanceerd werd is waarschijnlijk te catalogeren onder de noemer toeval. Hoewel ze bij de brouwerij in Bavikhove niks aan het toeval hebben overgelaten om het bier op de markt te brengen.
Smaaktests
De brouwmeesters van Brouwerij De Brabandere hebben hard gewerkt om de smaak van Kwaremont 0.3 goed te krijgen. Ze opteerden om dit alcoholvrij bier te brouwen op basis van een speciale gist die ervoor zorgt dat er tijdens de vergisting minder alcohol aangemaakt wordt. “Het resultaat is erg lekker”, al mag je natuurlijk geen kopie van de originele Kwaremont verwachten”, verzekert Stijn Vermoere. De brouwerij heeft bovendien heel wat smaaktests gedaan alvorens het bier echt in de markt te zetten. “We hadden ons voorgehouden om het bier niet te lanceren, als de smaak niet 100% naar onze zin zou zijn. Maar dat is het dus wel, het is een ‘fitte blonde’ geworden.”

Voor de sportieve dorst
De brouwerij ziet Kwaremont 0.3 trouwens niet alleen als de ideale keuze voor een consument die liever een alcoholvrij bier wil drinken, maar ook als ultieme dorstlesser na een sportieve inspanning. “Er wordt in de eerste plaats gemikt op een doelgroep van actieve en sportieve jonge twintigers met een groot doorzettingsvermogen en een goeie portie humor”, zo laat de brouwerij zelf weten. Toch zal het nieuwe bier ook een breder publiek weten aan te spreken. Vanaf heden is Kwaremont 0.3 blonde beschikbaar bij de bierhandel en voor de horeca.

Meer over alcoholvrije bieren, binnen de horeca is terug te vinden in de laatste editie van ons vakblad Café & Bistro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*