Afscheid van Cyriel ‘Biezemhof’

Op 6 januari overleed in zijn woning in Aalter Cyriel ‘van ’t Biezemhof’ Smessaert. 50 jaar restaurant feestzaal Biezemhof heeft hij net niet mogen meemaken. Maar er staat opvolging klaar. Smessaert, zeg maar Cyriel, was een graag gezien joviaal figuur in Aalter en heel ver daar buiten.

In 1972 kocht Cyriel Smessaert op 23-jarige leeftijd een bouwvallig boerderijtje aan de afgelegen Kattewegel in Aalter. Na verbouwingen begon hij er het restaurant ’t Biezemhof dat met de jaren uitgroeide tot één van de bekendste feestzalen in de ruime omgeving. De voorbije kleine 50 jaar moeten er meer dan 5.000 koppels er hun trouwfeest gegeven hebben. Maar ook met het restaurant wist ’t Biezemhof naam en faam te verwerven tot heel ver over de grenzen van Aalter heen.

Horeca vriend
Wie ooit iets wou weten over de horeca kreeg van Cyriel gratis raad, advies en waar mogelijk ondersteuning. Hij stond ook mee aan de wieg van de verschillende gastronomische festivals in de streek; Ondermeer van VVV t’ Tieltse. Collegialiteit onder collega horeca ondernemers stond bij hem voorop. In de voorbije 50 jaar wist hij een nieuwe richting te geven aan het begrip horeca in de streek. Zijn aanpak was voor velen ook een voorbeeld van hoe je met een positieve ingesteldheid meer bereikt dan enkel met winstbejag. Met de dood van Cyriel Smessaert verliest de horeca niet alleen een ondernemer maar vooral ook een collega-vriend.

Toekomst
Dochter Natalie hoopt het levenswerk van vader te kunnen verder zetten. Wellicht lukt dat met de hulp van twee van haar zonen die nu les volgen in de hotelschool. Veel moed alvast en met het doorzttingsvermogen van Cyriel moet het lukken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*