Restaurant De Mangerie zet opnieuw foie gras op het menu uit solidariteit met kweker

Begin november bestormde een dierenrechtenorganisatie de boerderij van een artisanale producent van foie gras. Met als gevolg dat 190 eenden stierven door schrik en 300 anderen moesten worden afgeslacht omdat hun overlevingskansen klein waren geworden. Uit solidariteit met de getroffen kweker, plaatst chef Kristof Deprez van het Brugse restaurant De Mangerie opnieuw foie gras op het menu.

De dierenrechtenorganisatie Animal Resistance viseerde niet alleen de Bekegemse keker Filip Callemeyn. Ze gingen ook op zoek naar afnemers van foie gras. Zo bestookten ze bijvoorbeeld de mailbox van restaurant Phare de Vie en andere eethuizen met haatberichten. Ook op Facebook beleven de negatieve recensies over de restaurants maar komen.

Averechts effect

Kristof Deprez vond de acties van de dierenrechtenactivisten er ver over. Prompt zette hij opnieuw foie gras op het menu van De Mangerie, hoewel dit gerecht er al enige tijd van was verdwenen. Hij doet dit naar eigen zeggen uit solidariteit met de getroffen kweker. Hij kent de man en zegt dat die goed werk levert met respect voor de dieren. De drieste actie van Animal Resistance heeft dus duidelijk een averechts effect gehad.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*