Achel niet meer ‘authentiek’ en Westvleteren aan de deur

Er is al een half jaar geen levende communiteit in de Achelse Kluis meer en net dat is één van de voorwaarden om het label ‘Authentic Trappist Product’ te mogen gebruiken. Toch mogen deze bieren zich ’trappist’ blijven noemen omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle.

Geen smaakverlies
De productie blijft binnen de muren van de Sint-Benedictusabdij en een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen maar een alziend oog van de trappisten is er niet meer. Het is één van de voorwaarden om het label op het etiket te mogen kleven. Voor de bierdrinkers zal er niet veel veranderen, zeker niet aan de smaak, hooguit een verandering aan het etiket.

Westvleteren aan de deur
Ondertussen deelden de broeders van de Sint Sixtusabdij in Westvleteren mee dat hun bier nu ook gedeeltelijk aan huis kan geleverd worden. In het voorjaar van 2020 werden ook de broeders van de Sint-Sixtusabdij geconfronteerd met de economische gevolgen van de eerste lockdown. Omdat niet-essentiële verplaatsingen verboden waren kon er ook geen bier meer verkocht worden aan de abdijpoort. Nu de tweede lockdown er is en de mensen best zo weinig mogelijk verplaatsingen maken wordt een deel van de biervoorraad via een pakjesdienst aan huis geleverd in België.

Kartonnen krat
Voor de verzending werd in samenwerking met VPK een krat en een doos uit gerecycleerd karton, ontworpen die de nodige valtesten doorstonden. Die wegen samen veel minder dan een houten krat en de klanten hoeven die ook niet terug te brengen.

Foto: Sint Sixtusabdij

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*