Accor werft 12.000 uitzendkrachten aan voor het WK in Qatar

Hotel La Cigale by Accor

Qatar werkt eraan om een tekort aan accommodatie tijdens het WK voetbal toernooi te voorkomen. Het heeft daarvoor Accor, Europa’s grootste hotelexploitant, ingehuurd om de tijdelijke operatie te beheren.


Hoteluitbater Accor werft daarvoor 12.000 tijdelijke buitenlandse werknemers aan om 65.000 lege kamers in appartementen en huizen in Qatar te exploiteren als tijdelijke fanhuisvesting voor het WK voetbal van 2022, vertelde voorzitter en CEO Sébastien Bazin aan Reuters. Hoewel het exploiteren van 65.000 lege kamers in appartementen en huizen zelfs voor Europa’s grootste hotelexploitant een logistieke uitdaging kan zijn, probeert Accor voldoende mensen aan te nemen om de activiteiten te beheren.

Uitdaging
“65.000 kamers is als het openen van 600 hotels, dus we hebben ons ertoe verbonden om genoeg mensen aan te nemen om het te bedienen,” zei Bazin, eraan toevoegend dat er een aanwervingsronde aan de gang is in Azië, Afrika ten zuiden van de Sahara, Europa en Zuid-Amerika om huishoudsters, receptiepersoneel, logistieke experts en anderen te werven. Het exploiteren van hotelkamers in huizen en appartementen zal een enorme logistieke uitdaging zijn voor Accor, aldus Bazin.

150 ton linnen
De hoteluitbater verscheept 500 containers uit China, gevuld met meubels, van banken tot zilverwerk. Accor zal zijn vloot van vrachtwagens, bussen en auto’s vanuit Mekka in buurland Saoedi-Arabië opnieuw inzetten om een verwacht tekort aan beschikbare voertuigen in Qatar tijdens het toernooi te verhelpen, zei hij. Het heeft ook een lokaal bedrijf ingekocht om de 150 ton vuil linnen wit te wassen die de operatie elke dag zal genereren.

Hotels
Accor heeft zelf al zes hotels in Doha: twee Mövenpicks, een Pullman, een MGallery, een Banyan Tree en een merkloos hotel wat de groep managet. Nog los van de 12.000 tijdelijke functies rond het WK heeft Accor voor die zes hotels alleen al ruim 230 vacatures.
De officiële WK-accommodatiewebsite van Qatar heeft tot nu toe ongeveer 25.000 boekingen ontvangen en zal meer dan 100.000 kamers bieden, vertelde Omar Al Jaber, uitvoerend directeur van accommodatie voor toernooiorganisatoren het Supreme Committee for Delivery and Legacy aan de pers. “We zullen onder druk staan tot de eerste wedstrijd is begonnen. Dit is normaal en we zijn er klaar voor,” zei Al Jaber.

Woestijntenten
Qatar hoopt 1,2 miljoen bezoekers te trekken, bijna de helft van de bevolking, tijdens het 28-daagse toernooi in november en december. Maar de kleine Arabische Golfstaat heeft minder dan 30.000 hotelkamers, volgens schattingen van Qatar Tourism, en 80 procent van die kamers is geblokkeerd door het bestuursorgaan van het wereldvoetbal FIFA, voor officiële gasten, zeiden WK-organisatoren. Qatar biedt ook 4.000 kamers op twee cruiseschepen die zijn afgemeerd in de haven van Doha, 1.000 woestijntenten in bedoeïenenstijl en kamers in geprefabriceerde fandorphutten. Vooraf geboekte accommodatie is verplicht voor fans met een ticket die van plan zijn om tijdens het WK in Qatar te overnachten, zei Al Jaber. Zonder accommodatie krijgen de meeste fans geen verplichte fan-ID, die ook dienst doet als visum voor Qatar.

Foto: by Accorgroup

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*