Academie Lenôtre nu ook in Brussel.

foto:Sodexo

Voor de allereerste keer overschrijdt de beroemde school Lenôtre uit Parijs de Franse landsgrenzen om in de hoofdzetel van Sodexo België haar opleidingen aan te bieden. Er zullen in eerste instantie chef-koks voor Sodexo worden opgeleid, maar in de toekomst zal de school haar opleidingen ook aanbieden aan alle Belgische professionals.
Academie
De Brusselse ‘Love of Food Academy by Lenôtre’ werd begin september officieel geopend door Denis Machuel, CEO van de Sodexo-groep. Maison Lenôtre behoort tot de Sodexo-groep en organiseert al vele jaren kwaliteitsopleidingen voor horecaprofessionals en bedrijven. Onder leiding van Guy Krentzer, uitvoerend directeur van Maison Lenôtre organiseert deze academie specialisatiecursussen en reikt na een opleiding van 25 weken koks- en patissiergetuigschriften uit. De opleidingen worden gegeven door bekende chef-koks en sommeliers.
Opleidingen voor Sodexo-koks
De Belgische Lenôtre-academie wil in eerste instantie het keukenpersoneel van Sodexo zelf opleiden. De Belgische lesgevers worden ondersteund en bijgestaan door de vier chef-koks die de recepten voor de culinaire concepten van Sodexo uitwerken. Zij zijn zich bij Lenôtre in Parijs gaan verdiepen in de specifieke vakkennis van de school en hebben zich daar de waarden en standaards eigen gemaakt. In de opleidingscatalogus voor de medewerkers van Sodexo België staan opleidingen voor eigen diensten en over culinaire concepten voor het betrokken personeel. Maar er zijn ook bijscholingscursussen of pure opleidingssessies voor nieuw aangeworven werknemers. Het is ook de bedoeling om in de toekomst de academie open te stellen voor de partners van Sodexo zoals Callebaut, Unilever of Rational.
Ook voor externe professionals
In de toekomst is het de bedoeling dat de ‘Love of Food Academy by Lenôtre’ ook toegankelijk is voor alle Belgische professionals, net zoals dat het geval is bij Lenôtre in Frankrijk. Sommige Belgische hotelscholen sturen nu al hun leerlingen geregeld naar opleidingen bij Lenôtre in Frankrijk. De opleidingen van de Belgische tak van de academie zullen afgestemd worden op de filosofie, realiteit en trends in ons land. Het is niet de bedoeling Franse gerechten naar voor te schuiven maar wel – en dat geldt ook voor de interne opleidingen – de culinaire uitmuntendheid en standaards, en de uitgesproken waarden van Maison Lenôtre bij ons te introduceren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*