Academie Lenôtre komt naar Brussel

Voor de allereerste keer overschrijdt de beroemde school Lenôtre uit Parijs de Franse landsgrenzen om in de hoofdzetel van Sodexo België haar opleidingen aan te bieden. De ‘Love of Food Academy by Lenôtre’ werd deze maand officieel geopend door Denis Machuel, CEO van de Sodexo-groep.

Er zullen in eerste instantie chef-koks voor Sodexo worden opgeleid, maar in de toekomst zal de school haar opleidingen ook aanbieden aan alle Belgische professionals. Maison Lenôtre behoort tot de Sodexo-groep en organiseert al vele jaren kwaliteitsopleidingen voor horecaprofessionals en bedrijven. Onder leiding van Guy Krentzer, uitvoerend directeur van Maison Lenôtre en maar liefst tweevoudig winnaar van de titel van Meilleur Ouvrier de France (charcutier-traiteur in 1988 en kok in 1996), organiseert deze academie specialisatiecursussen en reikt na een opleiding van 25 weken koks- en patissiergetuigschriften uit. De opleidingen worden gegeven door bekende chef-koks en zelfs door Olivier Poussier, die in 2000 werd uitgeroepen tot beste sommelier ter wereld. Tot nu toe had de school Parijs nog nooit verlaten. Dat Denis Machuel, CEO van de Sodexo-groep, de ‘Love of Food Academy by Lenôtre’ mocht inhuldigen in de hoofdzetel van Sodexo aan de Pleinlaan in Brussel, mag dan ook gerust een première worden genoemd.

De Belgische Lenôtre-academie wil in eerste instantie het keukenpersoneel van Sodexo zelf opleiden. Maar in de toekomst is het de bedoeling dat de ‘Love of Food Academy by Lenôtre’ ook toegankelijk is voor alle Belgische professionals, net zoals dat het geval is bij Lenôtre in Frankrijk. Heel wat Belgische hotelscholen sturen hun leerlingen geregeld naar opleidingen bij Lenôtre in Frankrijk. Er is dus duidelijk vraag naar.

Op de foto (v.l.n.r.): Denis Machuel, CEO van Sodexo-groep, Michel Croisé, President van Sodexo Benelux, Jérôme Lemouchoux, CEO Sodexo Benefits en Reward Services België.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*