AB InBev stelt teleur

Uit de kwartaalresultaten blijkt dat biergigant AB InBev minder bier verkocht dan verwacht. De volumes namen in  het derde kwartaal af met 0.5 % af, terwijl analisten net een stijging van 0.8 % hadden verwacht. Het volume eigen bieren daalde zelfs met 0.9 %. Boosdoeners zijn de tegenvallende bierverkoop in de VSA en China.

Nochtans werd er op markten zoals Mexico, Zuid-Afrika en Colombia een sterke groei opgetekend. Deze goede resultaten werden echter teniet gedaan door een grote daling in China en de Verenigde Staten.

Concurrentie van ‘hard seltzers’

In de Verenigde Staten voelt AB Inbev vooral concurrentie van ‘hard seltzers’, alcoholische drankjes met een fruitsmaak. Die zijn daar blijkbaar erg populair geworden, terwijl dat drankenproduct bij AB Inbev ondervertegenwoordigd is. Om een antwoord te bieden op de ‘hard selzer’ rage, gaat de Belgisch-Braziliaanse bierreus ‘Bud Light Seltzer’ lanceren. Op de Chinese markt ondervindt de groep problemen omdat daar ‘het nachtleven zou achteruitboeren’.

Voor 2019 stelt AB Inbev zijn eigen verwachtingen bij. Het bedrijf vermoedt dat de zwakke trend van het derde kwartaal zich ook in het vierde kwartaal gaat doorzetten.    

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*