AB InBev scheldt huur niet langer kwijt

FILE PHOTO: The logo of Anheuser-Busch InBev is pictured outside the brewer's headquarters in Leuven, Belgium February 25, 2016. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Brouwgigant AB InBev scheldt huur voor panden van cafés niet langer kwijt. Dit was wel het geval tijdens de eerste lockdown. Wel gaat de brouwer aangebroken vaten en vervallen bakken bier ophalen en vervangen door vers bier.

Tijdens de eerste lockdown werd de huur voor panden voor de maand april nog kwijtgescholden, terwijl er ook uitstel van betaling voor de maand mei werd verleend. Deze gunstmaatregelen voor de huur wordt bij de tweede lockdown niet meer verleend. Wel wil de brouwer met de cafébazen bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de betaling.

Vers bier

De Leuvense bierbrouwer gaat wel aangebroken vaten en vervallen bakken bier ophalen bij de cafés en die gratis vervangen door vers bier. Volgens AB InBev is dit een dure logistieke operatie ten gunste van de cafésector. Kwijtschelden van huur is volgens de brouwer niet langer mogelijk, omdat de covid-19 pandemie ook voor de brouwerij een enorme negatieve impact heeft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*