Aanschuiven bij Carte Blanche te Waarschoot

Tussen Gent en Eeklo, te Lievegem-Waarschoot, is er het nieuwe buffet- en grillrestaurant Carte Blanche. De naam is heel toepasselijk want een echte kaart zou te uitgebreid zijn om alles wat in buffet vorm aangeboden wordt te beschrijven. Aan de klanten om hun keuze te maken uit wat chef Patrick Van Hoorebeke en gastvrouw Kathleen Pattyn hen weet aan te bieden.

Uitdaging
Aan de Stationsstraat verbouwde het uitbatingskoppel in twee maanden tijd een voormalige Spar winkel om tot een buffet en grillrestaurant. Het was een hele karwei maar Van Hoorebeke zag het als een nieuwe uitdaging. Iets opbouwen vanaf nul is voor hem een uitdaging. Eerder al baatte het koppel De Koetshoeve langs het Schipdonkkanaal in Adegem, ’t Lembeeks Hof langs de Eeklostraat in Lembeke en Dennenbos op het einde van de Peperstraat in Eeklo uit. Enkele maanden geleden kocht het koppel de voormalige Spar die al geruime tijd leeg stond. Het restaurant is zo ingericht dat er best enkele tientallen klanten per service kunnen aanschuiven.

Ongehoorde buffetten
Vrijdag is het restaurant open vanaf 18 uur, zaterdag vanaf 12 uur voor het middagbuffet en vanaf 18 uur voor het avondbuffet. Zondag is er een luxebrunch tussen 12 en 15 uur en een avondbuffet tussen 18 en 21 uur. Aan de 10 meter lange, met ijs gekoelde toog is er steeds keuze te over voor een koud buffet met tomaat garnaal, gerookte zalm, sardines, fijne charcuterie, huis gemaakte paté’s, vis -en vleessalades en een selectie kazen en groenten en fruit. De soepen kunnen het brugje zijn naar het warme buffet. Paling is bij de warme gerechten één van de specialiteiten terwijl chef Van Hoorebeke ook graag een steak, lamskroontje, verse tonijn en zalm, en zoveel meer van de grill haalt. Dat alles voor één vaste prijs waarbij dranken, koffie en dessert inbegrepen zijn. Ook voor het luxe ontbijt op zondagmorgen is er één vaste prijs. Cava, vers fruitsap, koffie, thee, chocolademelk, plat en bruiswater staan op zondag klaar om de lange of ronde koffiekoeken, boterkoeken, glutenvrije broodjes, sandwiches, pistolets en diverse soorten brood te helpen doorslikken. Dat alles kan belegd worden met gerookte zalm een ruime keuze vlees en kazen. Een roerei met spek, spiegelei of gekookt eitje, yoghurt en vers fruit kunnen het ontbijtbuffet afronden.

Prijssetting
De vaste, behoorlijk lage prijs, voor de all-in formule kunnen ze bij Carte Blanche aanhouden daar er een minimum aan personeel is, de klanten scheppen zelf op, en de zaakvoerders helemaal geen schrik hebben ook de handen uit de mouwen te steken. Dat doen Patrick en Kathleen ook gedurende de week door op zoek te gaan naar de beste, voordeligste leverancier en veel voorbereidend werk te doen om alles tegen het weekend, zoveel mogelijk zelf vers klaar te maken. De jarenlange ervaring van de chef als slager-traiteur en horeca-uitbater helpt hen daarbij enorm.
Foto:©Carte-Blanche

3 Comments

  1. Amaai chapeau ze twas de eerst keer dat we kwamen en had schrik zoveel volk dacht dat wordt lang aanschuiven maar nee ze alles ging zeer goed en lekker kon nie van alles proeven veel te veel soorten maar de volgende keer proef ik eens iets anders zou zeggen doe zo verder

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*