Aalterse horeca kan schitteren…in 2023

In 2023 wil de gemeente Aalter al zijn horeca troeven op tafel gooien, ook letterlijk. Gelegen tussen Brugge en Gent en nog eens geflankeerd door Eeklo, Tielt en Maldegem wil Aalter ZIJN horeca, in de ruimste zin van het woord meer in de schijnwerpers plaatsen.

Ruim aanbod
Als het alleen al op kwalitatieve restaurants aankomt kan Aalter met zijn deelgemeenten de ruime regio in de schaduw zetten. Daarnaast zijn er heel wat originele maar smakelijke horeca initiatieven voor wie wat extra aandacht welkom zou zijn. Aalter en zijn deelgemeenten telt ook nog heel wat gewone cafés waar alleen gezelligheid op de kaart staat. Omdat het vaak te veel is om op één dag te verkennen zijn er op het grondgebied van Aalter(en zijn deelgemeenten-dorpen) ook talrijke overnachtingsmogelijkheden van B&B’s tot hotels en businessflats langs vakantiehuizen en gastenverblijven. Dat alles en nog veel meer wil Aalter in 2023 in de kijker plaatsen.

Horecatafels
Op de grens van Oost- en West-Vlaanderen heeft Aalter(Knesselare) niet alleen zijn Brouwerij Van Renterghem met de bieren ‘Geirn Meugen’ er zijn ook heel wat toelevering bedrijven naar de horeca toe. Dat zowel industrieel als kleinschalige streekproducenten. Dat alles, wat meteen een meer dan één kanaal is om af te varen, wil de gemeente op verschillende momenten in 2023 in de kijker plaatsen. Daarvoor worden nu nog de mogelijkheden onderzocht maar de zogenaamde ‘horecatafels’ zouden volgens de eerste ideeën al voor de nodige hoogtepunten moeten zorgen. Het gaat daarbij om een plaatselijke horecabeurs waarbij horeca en voedingsbedrijven zich etaleren naar het groot publiek maar ook naar collega’s en vakmensen.

Promotie
Het nieuwe initiatief is niet het eerste dat de gemeente Aalter aanhaalt om de plaatselijke horeca te steunen. Naar aanleiding van Corona was er de uitreiking van de Aalterbon van 25 euro die veelal in de horeca werd gespendeerd en vorig jaar was nog een horeca-bon van 5 euro. Met een wat waterachtig excuus dat dit jaar er een is van herwonnen vrijheid en knaldrang wordt het nieuwe horeca minnend initiatief dus pas in 2023 opgezet. Toevallig of niet het jaar voor de verkiezingen. Dat er voor de organisatie ook gekeken wordt naar ander gekleurde partijen dan de oranje dassen zorgt, momenteel alvast (na onze korte rondvraag), voor wat scepticisme bij de horeca. Alhoewel het kort door de bocht is om alle initiatieven de komende 2 jaar als politiek getint af te schilderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*