500 hotels in Spanje zullen moeten sluiten door faillissement van Thomas Cook

“Er zijn 500 hotels die onmiddellijk zullen sluiten vanwege het faillissement van Thomas Cook en de situatie zou nog erger kunnen worden als de regering niet onmiddellijk actie onderneemt”, aldus Juan Molas, voorzitter van de Confederatie van Hotels en Toeristische Huisvesting, in een interview met het Spaanse economische dagblad Cinco Dias.

Volgens Molas, wiens organisatie 15.000 bedrijven in de sector in Spanje vertegenwoordigt, zouden de onbetaalde facturen die in Spanje zijn achtergelaten door Thomas Cook, de oorspronkelijke schatting van 200 miljoen euro die de sector heeft genoemd, kunnen overschrijden. “Het zal veel meer zijn. Het bedrag voor slechts acht hotelketens is bijna 100 miljoen”, zegt hij.

Van de 500 hotels die in Spanje gesloten kunnen worden, zijn er 100 uitsluitend afhankelijk van Thomas Cook, terwijl de anderen een klantenkring hebben die bestaat uit 30 tot 70% van de hotelgasten. aldus Juan Molas.

De voorzitter van de Hotelconfederatie noemt het voorbeeld van een vestiging op Fuerteventura, Canarische Eilanden, die onlangs 20 miljoen euro heeft uitgegeven voor de renovatie en die vanaf 7 oktober 700 “lege” kamers zal hebben, en die 200 werknemers zal moeten ontslaan.

Thomas Cook was de op een na grootste touroperator in Spanje, waar de luchtvaartmaatschappijen in 2018 7,3 miljoen toeristen vervoerde, of bijna 9% van het totale aantal bezoekers, volgens een berekening door het Franse persbureau AFP op basis van luchthavenstatistieken.

Op de Canarische Eilanden, samen met de Balearen de meest getroffen regio van Spanje, kan de impact bijzonder groot zijn, terwijl deze archipel in de winter een populaire toeristische bestemming is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*