40 jaar Meesterkoks

Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat de vereniging The Mastercooks of Belgium® werd opgericht. Dat wordt onder meer gevierd met twee bijzondere publicaties: een Masterbook en een kookboek! In beide publicaties komt de rijke geschiedenis van de Mastercooks ruim aan bod.

Kwaliteit
De Vereniging van Meesterkoks van België is er in 1980 gekomen op initiatief van Pierre Romeyer, samen met o.a. Pierre Wijnants, Jacques Deluc en Roger Souvereyns, de peetvaders van de Belgische keuken. Het voorzitterschap werd na Romeyer gedragen door bekende topchefs zoals Pierrot Fonteyne, Alain Deluc, Guy Van Cauteren, Robert Van Duuren en vanaf mei 2012 Frank Fol, De Groentekok. Een Meesterkok van België is een professionele ambachtsman met focus op kennis, kwaliteitsproducten en het ecologisch evenwicht, en zoekt naar de beste
producten van zijn regio, België en de wereld. Een Meesterkok van België geeft zijn gasten de garantie dat alle gerechten huisbereid zijn. Daarbij genieten de gasten van een totaalervaring in een topomgeving. De Meesterkoks van België is in de loop dar jaren uitgegroeid tot een kwaliteitslabel.

Gids en kookboek
Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan vervangt dit jaar het Masterbook de jaarlijkse gids van de Mastercooks en verschijnt in mei. In het boek komen onder meer interviews met de oprichters van de Mastercooks, met de generatie voorzitters met de Belgische top 3 en met enkele Young Masters. Het Masterbook wordt geschreven door Marc Declercq en gelanceerd op 11 mei 2020 tijdens een feestelijk moment en zal nadien gratis te verkrijgen zijn bij de Mastercooks en Young Masters.
In het Master kookboek zullen niet alleen 150 portretten van Mastercooks & Young Masters staan, maar ook niet minder dan 100 recepten rond 6 Belgische culinaire routes: Tuin, Bos, Zee, Bier, Wijn en Chocolade. Zo zullen de Mastercooks koken met de ingrediënten die het thema van hun route bepalen. De verschijndatum van dat boek is gepland in oktober 2020. Het boek zal tijdens een culinaire happening gelanceerd worden door de grootste Belgische ambassadeurs. De Young Masters zullen er gerechten van de stichtende generatie Mastercooks naar hun hand zetten!
Ondertussen zal er tijdens Z-Mastercooks op de nationale zender Kanaal-Z, uiteraard veel aandacht zijn voor het 40-jarige bestaan van de organisatie. Ilse De Vis en voorzitter Frank Fol blijven de hosts!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*