31 PK’s voor hotel van Marc Coucke

Het Blankenbergse schepencollege gaf op 3 mei groen licht voor een uitbreiding van Het Witte Paard en 31 nieuwe hotelkamers. Maar het licht knippert een beetje want er zijn enkele voorwaarden waarmee mede eigenaar Marc Coucke rekening zal moeten houden tijdens de bouwwerken.

Het gaat hem over de toelating voor een nieuwbouwproject in de Langestraat. De sloop van drie gebouwen moet plaats bieden aan de uitbreiding van het hotel-en zalen complex van Het Witte Paard. Het nieuwe hotelcomplex zal 31 nieuwe hotelkamers tellen, waarvan drie toegankelijk zullen zijn met een rolstoel. Bovendien zorgt de nieuwbouw aan de andere kant ook voor een uitbreiding van de legendarische feestzaal van Het Witte Paard.

Erfgoed
Om het tegelerfgoed te bewaren, werd opgelegd dat beide aanwezige tegeltableaus zorgvuldig verwijderd moeten worden en bij voorkeur ingewerkt in de gevel of het interieur van het gebouw of geschonken moeten worden aan het lokaal bestuur. De tegels van de fries onder de kroonlijst dienen te blijven behouden voor de collectie van het Belle Epoque Centrum en het grote pauwenraam is in te werken in het hotelinterieur of te schenken aan het lokaal bestuur.

Tewerkstelling
In een eerste reactie liet burgemeester Björn Prasse weten tevreden te zijn dat de investeringen al snel volgen nadat Marc Coucke in de WP-groep van Ben Vanden Keybus heeft geparticipeerd. “Het zorgt samen met wat andere op stapel staande investeringen voor een extra dynamiek in onze stad. Ze realiseren niet alleen een uitbreiding van de legendarische feestzaal van het Witte Paard, maar er komen in totaal ook 31 nieuwe hotelkamers waarvan er, niet onbelangrijk, drie volledig rolstoeltoegankelijk zullen zijn.” Volgens de kustburgemeester zullen de investeringen ook zorgen voor meer tewerkstelling in Blankenberge wat dan weer een goede zaak zal zijn voor de lokale economie.

Voorlopig is nog niet duidelijk wanneer de werken aan de legendarische revuetempel starten. Er staan momenteel nog shows gepland tot eind dit jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*