282 originele cafés in Vlaanderen

‘282 originele cafés in Vlaanderen’ is de achttiende uitgave van deze populaire gids, die nu al enkele jaren zorgvuldig wordt samengesteld door Benny van Hecke in navolging van Bob Hendrickx die deze cafégids introduceerde. In tegenstelling tot verschillende caféhandboeken die de voorbije jaren zijn verschenen en die eerder zijn bedoeld om op de salontafel te liggen, blijft Originele cafés in Vlaanderen een handige gids in pocket-formaat die je bovendien de kans geeft om ook effectief wat te proeven.

Tegenover de aankoopprijs van 28 euro staat de tegenwaarde van samengeteld 895 euro aan voordeelbonnen voor een tweede consumptie weliswaar nadat men een eerste heeft betaald. Wie honderd horecazaken bezoekt en zijn gids laat afstempelen, ontvangt een krat bier. Wie voor 15 november 2023 het hele boek kan laten afstempelen – en dus 282 cafés bezoekt – ontvangt nog steeds zijn of haar gewicht in bier.

Het concept van deze cafégids is ongewijzigd met telkens een pagina per deelnemende horecazaak. Je vindt de volledige adresgegevens, inclusief sociale media en openingstijden. Telkens wordt het beschikbare aantal vaten- en flessenbieren op de kaart vermeld evenals de ‘specialiteit van het huis’. Samen met enkele foto’s krijg je wat toelichting over de respectieve zaak. Meestal wordt die aangevuld met de toeristische bezienswaardigheden en een verwijzing naar de gemarkeerde fiets- en wandelpaden in de buurt.

2 Comments

  1. Beste,

    Ik ben op zoek naar “282 originele cafés in Vlaanderen”. Kan.die nog niet.in de winkels verkrijgen. Weet U misschien waar ik dit boek kan bekomen in de buurt van Antwerpen stad?

    Alvast hartelijk dank.

    Vriendelijke groet,
    Bea van Lieshout.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*