25ste Resto- Expo te Gent

Resto-Expo 2019 is aan zijn 25e editie toe. Een jubileumeditie die de organisatoren niet onopgemerkt willen laten voorbij gaan.

Kwaliteitsproducten aanbieden aan de best mogelijke prijzen. Dat is de missie van Resto-Frit en Resto-Culinair. Onder deze vlag groeperen zich vijftien grossiers die samen vele honderden horecazaken bevoorraden. De leden van Resto-Frit en Resto-Culinair staan allen borg voor een stipte en persoonlijke service en ook voor de organisatie van deze verrijkende beurs Resto-Expo.

Inspiratie

De vorige edities waren al super maar Restofrit heeft voor dit jaar nog meer uit de kast gehaald. Er komt weer een grote centrale keuken waar de hele beursdag door demonstraties worden gegeven. Een positieve wending zo bleek bij een vorige editie . “De demo’s zijn zowel voor de klanten uit het snacksegment als voor de andere horecaklanten interessant en relevant. Steeds meer snackzaken bieden een breder gamma aan én de horeca is steeds op zoek naar innovatie én manieren om de foodkost onder controle te houden.” aldus Koen Vercauteren. Die centrale keuken staat ook open voor samenwerking tussen verschillende standhouders om met elkaars producten leuke concepten of gerechten in elkaar te knutselen. Daarmee weten de organisatoren echt inspiratie en meerwaarde te bieden aan de bezoekers die meer willen doen dan hun klassieke rij exposanten bezoeken. “De foodlane met de vele foodtrucks kreeg vorig jaar heel veel positieve commentaar”, vertelt Koen. “Dit jaar doen we dat nog beter. Dat zorgt, samen met onze culinaire patio met de demokeuken, toch voor een totaal andere beleving.”

Ontspannen

Omdat de frietketel niet altijd even heet hoeft te staan zal er verder ook op het centrale plein de nodige animatie zijn. Met een happy 2 hour, deze keer niet met gin-tonic maar een nieuw product. En dat er
’s avonds goed gefeest kan worden weten de bezoekers van de vorige edities maar al te goed. Aan sfeer zal op en rond Resto-Expo dus geen gebrek zijn. Voor alle grossiers en de organisatoren blijft de grootste uitdaging echter om Resto-Frit/Resto-Culinair nog méér, beter en sterker op de kaart van het totale horecalandschap te zetten. Maar na een inspirerende beursdag mag het schuimspaan ook eens aan de haak. Resto Expo loopt dit jaar van 1 april tot 3 april in Flanders Expo (hal8) te Gent vanaf 11u30. De beurs is enkel voor professionelen toegankelijk op uitnodiging van één van de deelnemende grossiers . Meer info op www.restofritbeurs.be