Young Chefs Team scoort goed tijdens Culinary World Cup

De voorbije dagen trad België voor het eerst aan in de Culinary World Cup, met een speciaal daarvoor opgericht Young Chefs Team van acht (ex-)hotelschoolstudenten, onder leiding van teamcoach Jo Nelissen, die ook het Bocuse d’Or team begeleidt.  

Het Belgische belofteteam was ingedeeld in de tweede groep, samen met Oostenrijk dat op de jongste Culinary World Cup twee keer goud heeft behaald en Canada, dat goud en zilver won in de Olympiade.

Op zondag 25 november moest het Belgisch team aan de slag gaan voor de keukenproef ‘de hot kitchen’ (eigenlijk een gewone restaurantservice voor 70 personen, -bezoekers aan de horecavakbeurs ExpoGast beurs die de Culinary World Cup herbergt). Het menu bestond uit drie gerechten, zijnde als voorgerecht‘tarbot’, hoofdgerecht ‘parelhoen’, en nagerecht mango & passievrucht met yoghurt. In hun sterke reeks haalden ze zilver.

Op woensdag 28 november was het thema ‘buffet voor 12 personen’, met 4 fingerfoodgerechten, 3 koude bereidingen van vis, en als opgelegde proef ‘duif’, gevolgd door een dessert. Ook hier haalde het Belgische team in hun reeks zilver.

Algemeen winnaar over alle groepen heen werd Oostenrijk, gevolgd door Zwitserland en Noorwegen. Hoeveelste België uiteindelijk eindigde, wist men ons op vrijdag 30 november nog niet te vertellen, gezien men in Luxenburg nog de optelling aan het maken was. Maar hoe dan ook is dit een schitterend resultaat voor een eerste deelname !

Het Young Chefs Culinary Team was ook actief tijdens de voorbije Horeca Expo, waarbij ze op zondag in de Demokeuken nog eens hun gerechten bereidden voor een volle zaal. We vonden teamleider Jo Nelissen en leden Laurence De Smet (die op 4 december begint in Hof van Cleve) en Neil Dierixs-Vissers (beide hier op de foto) ook terug op de stand van Tork, waar ze een aantal hapjes bereidden voor de bezoekers aan de beurs.