Oude Vismijn in Gent krijgt nieuwe kans

Begin volgende jaar neemt de Oude Vismijn in Gent een nieuwe start. Mensen van 3Square Events lanceren in het pand een nieuw horecaconcept.

De Oude Vismijn in het hart van de stad Gent heeft een geschiedenis van culinaire mislukkingen op zijn conto. Jarenlang was het pand een vervallen krot, tot de Lofting Group bereid werd gevonden om de Oude Vismijn te renoveren. In 2010 opende daar de prestigieuze brasserie Bord’Eau, dat echter geen lang leven was beschoren. Daarna kwamen er nog andere uitbaters, maar met even weinig succes. Vorig jaar ging de brasserie in de Oude Vismijnnog over kop. Sindsdien staat het grootste gedeelte van het gebouw leeg, met uitzondering van twee zalen die apart worden uitgebaat en frequent gebruikt worden.

Toekomst

Mensen van 3Square Events zien wel nog een toekomst in de Oude Vismijn. Deze specialisten in het organiseren van events nemen vanaf januari het erfpacht van het pand over. Ze gaan eerst het gebouw verbouwen. Zo wordt het horecagedeelte verkleind en komt er een klasserestaurant. Er wordt ook gewerkt aan de keuken en het terras.

De initiatiefnemers denken na over een nieuw horecaconcept, waarvan nog geen details zijn uitgelekt. Wel weten we reeds dat de focus gelegd zal worden op seminaries en bedrijfsevenementen.