Lunch Garden opent zijn eerste bistro in het Afrikamuseum

Lunch Garden heeft in België 75 zelfbedieningsrestaurants,waarmee ons land grotendeels is afgedekt. Daarom zoekt de keten diversificatie van zijn activiteiten. Met de opening van Bistro Tembo in het Afrikamuseum zet Lunch Garden zijn eerste stap in de wereld van restauratie waar klanten aan tafel bediend worden.

Musea zijn een segment waar Lunch Garden potentieel in ziet. Op 9 december heropent het Afrikamuseum in Tervuren de deuren na een renovatie. Het vernieuwde museum zal nu ook een brasserie hebben, waarvoor Lunch Garden een concessie van 10 jaar heeft afgesloten. Bistro Tembo (swahili voor olifant) is de allereerste bistro van de groep. Voor het eerst zullen klanten aan tafel bediend worden. Er is mogelijkheid tot catering tot 200 personen. De klanten zullen kunnen proeven van klassieke gerechten en gerechten met Afrikaanse toets. De prijzen liggen in vergelijking met de klassieke Lunch Garden iets hoger.

Investeringsbudget

Voor het bistro-concept rekent Lunch Garden opeen investeringsbudget van zo’n 500.000 euro per vestiging. Volgens de keten komen er zo’n 8 musea in aanmerking komen voor het concept. (pvo)