Lekker Genieten Oudenaarde 2018

Vorig jaar verhuisde de culinaire tweedaagse van Gent naar Oudenaarde en dat bleek een succesvolle switch te zijn. Ondanks het slechte weer zakten 5.000 bezoekers naar de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen af om er te kijken, te proeven en te genieten. Voor de editie Lekker Genieten Oudenaarde 2018 mikken de organisatoren op meer dan 5.000 bezoekers.

Gratis shuttlebus

Dit jaar kan je in Oudenaarde Lekker Genieten op zaterdag 15 en zondag 16 december. Het culinaire event vindt plaats in het Centrum Ronde van Vlaanderen en in de feestzaal van Brouwerij Liefmans. Een gratis shuttlebus voert de bezoekers twee dagen lang van de ene naar de andere locatie.

Culinair feest

Op de twee locaties valt er voor de bescheiden entreeprijs van 5 euro heel wat te degusteren. Gratis frieten, gratis Liefmansbier, gratis eitjes… maar ook en vooral kookdemonstraties van gerenommeerde chefs (Felix Alen, Gilles Joye van Marcus, Kenny Bernaerts…) en de Masterclass door kaasmeester Van Tricht. In de stand van de Gentse Travel Architects kan je proeven van exotische paté, terwijl ze je een culinaire wijnreis komen voorstellen door Zuid-Afrika. Samen met voetbalicoon Paul Van Himst proeft je zijn Bresor-koffie. Tussendoor zijn er interviews met bekende chefs en bezoekers.