Le Pilori wint Copa Jerez

De Copa Jerez Belgium 2018 is een culinaire wedstrijd waarbij de winnaars de kans krijgen deel te nemen aan de grote internationale finale in Jerez de la Frontera, Andalusië, Spanje, in de lente van 2019.

Deze nationale competitie was bedoeld voor Belgische teams bestaande uit een Sommelier en een Chef. Zij kregen als opdracht een 3-gangen menu te creëren in harmonie met verschillende Sherry-types. Bij het bepalen van de winnaar heeft de jury voornamelijk rekening gehouden met de kwaliteit van de match tussen de voorgestelde gerechten en de Sherry’s. Het winnende team mag de Belgische kleuren verdedigen tijdens de internationale finale in Spanje.

Winnaars en verliezers

De winnaar van de Copa Jerez 2018 is restaurant Le Pilori uit Ecaussines met François Vandecasteele als Sommelier en Michel Van Cauwelaert als Chef. In het voorgerecht waren schorseneren terug te vinden in de soep en bedekt met rauwe ham. Duif en groene koolworst en gekarameliseerde ui stonden bij het hoofdgerecht centraal. In het dessert werd romige chocoladepeper verwerkt evenals gekonfijte peer. Andere deelnemers waren restaurant Humphrey uit Brussel met chef Kristof Beens en Sommelier Raf Van Pottelbergh. Wine Tales uit Elsene met chef Miguel Angel Matiaci Molina en sommelier Filippo Marino.