Jong Talent Trophée Auguste Escoffier

De geest van Auguste Escoffier laten verder leven bij jongeren dat is de bedoeling van de culinaire wedstrijd ‘Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’.

Dit is een prestigieuze kookwedstrijd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het uitvoerend bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Het thema voor de wedstrijd was dit jaar zalm (ongeveer 3 kilo) in een koude (lauwe) bereiding met 3 vrije garnituren (voor 8 personen) en in een warme bereiding eveneens met 3 vrije garnituren (voor 8 personen), gepresenteerd op bord. Vijf teams namen het tegen elkaar in de wedstrijd en demonstratiekeuken Horeca Expo.

Internationaal

Drie Vlaamse teams namen het op tegen een team uit Wallonië en uit Nederland. Thibo Bomberna en commis Cédric Borgonjon, twee zevende jaarstudenten van hotelschool Spermalie te Brugge wonnen de wedstrijd waarbij ze de instructies volgden van leraar coach Peter Keirsbilck. Hun koude bereiding was er de zalm op lage temperatuur met kruidenvinaigrette. Voor de warme bereiding werd gekozen voor gemarineerde zalm, waterkers en mierikswortel. Beiden en hun coach mogen zich opmaken voor de internationale finale ‘Trophéé Jeunes Talents Escoffier’ in Bordeaux maart volgend jaar. Hopelijk kan het trio daar ook zo schitteren zoals ze in Gent deden.