Hotelrestaurant FRANQ verwerft Michelinster

Opvallende nieuwkomer in de nieuwe Michelingids is Restaurant FRANQ in Antwerpen, dat een ster verwerft. Opvallend omdat het restaurant gevestigd is in Hotel FRANQ. Hotelrestaurants hebben het niet altijd gemakkelijk, omdat er steeds drempelvrees bestaat bij niet-gasten. Daarbij komt ook nog dat veel hotelgasten prefereren om buiten het hotel te gaan eten.

Carte blanche

 Deze problemen heeft restaurant FRANQ duidelijk niet. Chef-kok Tim Meuleneire die zijn strepen verdiende als kok van De Koopvaardij, heeft zijn stempel duidelijk weten te drukken. Hij krijgt van General Manager Kristel Geubels ook carte blanche om te koken met lokale topproducten.

Restaurant met hotel

Tot nu toe was er sprake van een hotel met 39 kamers met een restaurant. Volgens Kristel Geubels zal deze verhouding sinds de ster wellicht omgedraaid worden.

Een ander opvallend detail is dat restaurant FRANQ op amper 100 meter van Nathan ligt, dat andere Antwerpse restaurant dat voor het eerst een ster achter zijn naam kan zetten.