Hackers stelen klantengegevens van Radisson Rewards leden

Hackers zijn aan de haal gegaan met gegevens van klanten van de Radisson Hotel Group. De cybercriminelen braken in het systeem in via het loyaliteitsprogramma Radisson Rewards. De hack werd op 1 oktober ontdekt.

De internationale hotelgroep heeft voorlopig nog niet bekend gemaakt hoeveel klantengegevens er precies zijn gestolen. Het bedrijf stelt dat het om een ‘klein percentage van de Radisson Rewardsleden’ gaat.

Gasten ingelicht via e-mail

Er zouden namen, adresgegevens, e-mailadressenen andere data zijn buitgemaakt. De toegang van ‘ongeautoriseerde personen’ is na de hack ingetrokken, laat Radisson in een verklaring weten. De getroffen hotelgasten zijn ondertussen al via een e-mail ingelicht over de diefstal. Ze worden gerustgesteld dat het data security incident geen betrekking heeft op de gevoelige credit card of paswoordgegevens.