Demonstratie Grootkeukenkoks

Vijf hotelscholen met een opleiding grootkeuken gaven op dinsdag een demonstratie van hun kookkunsten voor leden van de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks (VVG), oud studenten en sponsors.

Als opdracht moesten ze een eigen creatie voorzien van een 3 gangen menu voor een gemeenschapskeuken met streekproducten. De samenstelling van en de bereidingswijze moest beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon De hotelscholen waren Hotelschool Gent, RHIZO Hotelschool Kortrijk, COLOMAplus Mechelen, VTI Aalst en Ter Groene Poorte Brugge.

Doelstellingen

Met het organiseren van deze demo, heeft VVG een aantal doelstellingen voor ogen: het creëren van nieuwe en originele feestgerechten; het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés;  de aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in grootkeukens; de nodige contacten leggen op de beurs binnen de sector; België als culinaire draaischijf van Europa verder dynamiseren en het opwaarderen van de cateringsector en het promoten van het beroep van grootkeukenkok. Doelstellingen die alvast vlot gehaald werden.