Brussels Food Market met 16 restaurants

Hoofdstad Brussel is zich aan het opmaken om tegen volgende zomer om Foodies te kunnen ontvangen in een gigantisch grote foodmarket met tal van eetkraampjes en restaurants. The place to be wordt een oude lokettenzaal van het ASLK aan de Wolvengracht, op de Chambonsite, en dat ligt tussen Brussel-Centraal en De Brouckère.

De oppervlakte zal maar liefst 2.600 vierkante meter bedragen, dus er is alvast ruimte genoeg voor tal van eetkraampjes en maar liefst 16 restaurants. Zo’n 800 bezoekers zullen er kunnen genieten van onder andere hamburgers, sushi, oesters, chocolade, broodjes, koffie en bier maar ook vegetarische alternatieven. Dat alles voor gemiddeld minder dan 15 euro. Daarnaast zijn er plannen voor een microbrouwerij, een bakker, een chocolatier en een koffiebranderij. De foodmarket zou veel aandacht besteden aan biologische producten en ook veganisten zullen aan hun trekken komen. De inrichting van het gebouw komt op naam van de Brusselse ontwerper Lionel Jadot. Hij staat bekend om zijn kleurrijke en veelzijdige creaties. De foodmarket zou in de zomer van 2019 opengaan.
Chambonsite
Lange tijd werd de Chambonsite aan de Wolvengracht aan haar lot overgelaten, maar de voorbije jaren werd ze verbouwd tot nieuwe stadswijk. Zo werd niet alleen het iconische bankgebouw in de vorm van een hoefijzer aangepakt, maar ook drie andere historische panden. De gelauwerde site kreeg vijf nieuwe gebouwen. Het grootste deel van het Chambon-project kreeg een woonbestemming, gaande van kleine studio’s voor studenten tot grote penthouses. Zo ook op het kruispunt van de Wolvengracht met de Warmoesberg. De voormalige hoofdzetel van ASLK werd ook deels omgevormd tot kantoorruimte. Wat er met de oude lokettenzaal zou gebeuren, was nog niet helemaal duidelijk. Maar Brussel-Stad en eigenaar Immobel vonden nu toch een functie voor die loketten. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het ronde hoekgebouw met koperen gevelversiering komt de voedselmarkt van 2.650 vierkante meter, met “Brussels Food Market” als werknaam. Impulse Brussels is nu ruim een jaar bezig met de invulling van de overdekte markt, die een mediterraans karakter moet krijgen. De kraampjes zullen er enkel lokale en biologische producten verkopen. Behalve aan de kraampjes zal de bezoeker er terecht kunnen in 16 restaurants.