Bier wordt weer duurder

AB Inbev gaat zijn bier begin volgend jaar alweer duurder maken. Wellicht zullen andere brouwers ook volgen. Als reden van de prijsverhoging, wordt de extreme droogte en de stijgende prijzen van het graan en andere grondstoffen aangehaald.

Nochtans hadden de brouwers enkele maanden geleden na de zoveelste prijsstijging van het bier beloofd om even de voet van het gaspedaal te houden.

Kleine prijsverhoging

AB Inbev zelf sust en spreekt van een ‘kleine prijsverhoging’. Zo zal een horecabaas voor een vat Jupiler vootaan 153.84 euro moeten neertellen. Dat komt neer op een gemiddelde prijsverhoging van 0.016 euro per glas voor de consument. Die 0.016 euro zou de gemiddelde prijsstijging zijn die de biergigant doorvoert voor alle bieren in het segment.

Moet klant meer betalen voor pintje?

 Of de consument meer zal moeten betalen voor zijn pintje, valt nog af te wachten. De horeca-uitbaters moeten zelf beslissen of ze de prijsverhoging doorrekenen aan hun klanten.