‘Würst’ is niet meer

copy würst

‘Ik heb een faling en daar ben ik niet trots op’, zegt Jeroen Meus, in ‘De Tijd’ drie dagen nadat zijn ‘haute dog’-zaak Würst de boeken heeft neergelegd. ‘Ik gaf dit uit handen, dat was mijn fout.’ Voer voor de media ten over toen de drie ‘Würst’ zaken, opgezet door Jeroen Meus, gesloten bleven. Eerst in een waas van onduidelijkheid, waarbij alle speculaties voor waarheid werden naar voor geschoven. Maar uiteindelijk heeft de kok de stilte doorbroken in een gesprek met ‘De Tijd’ . ‘Of ik nu aandeelhouder ben of zaakvoerder of niet. De boeken zijn neergelegd. En blijkbaar vinden mensen dat ze daar allemaal hun zeg over moeten doen.’

Eigen schuld

Meus slaat in het interview vaak op eigen borst. ‘ Alles wat ik tot nu deed, lukte omdat ik het zelf deed. Nu niet, maar dat is mijn schuld en ik ben niet rancuneus. Ik ben al vaak bekroond voor mijn werk. Maar je kan niet alles winnen. En je kan niet risicoloos ondernemen. Als je je nek uitsteekt, bestaat het risico dat het mislukt. Ik heb een gigantische fout gemaakt. En ik sla daar mea culpa voor. Ik heb mensen vertrouwen gegeven en een mandaat. Ik heb het uit handen gegeven. Dat had ik niet mogen doen.’ Een CEO bouwde ‘Würst’ uit in Gent en Antwerpen maar dat was al niet naar de zin van Jeroen Meus. ‘ De ligging in Gent was niet ideaal en op de Grote Markt van Antwerpen lopen alleen maar Chinezen. Mijn buikgevoel zei nee. Maar voor het eerst volgde ik dat niet. Dat was mijn fout.’ ‘Ik beschuldig de man die het moest doen niet van slechte bedoelingen. De competentie ontbrak. Het gaat om mismanagement en slechte investeringen .’ De CEO werd de laan uitgestuurd maar toen was het kalf al verdronken.

De Toekomst

Hoe het nu verder moet komt uit het krantenartikel niet helemaal naar voor . De agenda voor de events, die los staan van de andere activiteiten, staat flink vol . De zaak in Leuven de meest succesvolle kan positief afsluiten en is bijna volledig afbetaald. Het verhaal van Gent en Antwerpen zal waarschijnlijk geen happy end zijn.