Wit goud ook voor de horeca

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert de campagne ‘Witte Goud’, waarbij aan de hand van wandelingen, fietstochten en proeverijen streekproducten zoals witloof, asperges en (wit)bier worden gepromoot.

De volledige Witte Goudroute bestaat uit drie kleinere lussen. De meest westelijke lus via Steenokkerzeel, Kortenberg en Zemst zorgt voor een kennismaking met de witloofteelt. Daar wisselen landbouwbedrijven met grondwitloofteelt en op hydrocultuur elkaar netjes af. Via de lus tussen Haacht en Keerbergen fietst men tijdens het seizoen vooral langs aspergevelden en de lus die Boortmeerbeek met Kampenhout verbindt, brengt fietsers en wandelaars langs enkele lokalen brouwerijen.Toerisme Vlaams-Brabant gaat, in samenwerking met de gemeenten, de horeca aansporen om tijdens het seizoen lekkere witte goud menu’s aan te bieden . Daarbij wordt het principe van de korte keten niet uit het oog verloren. Lokale landbouwers en brouwerijen leveren hun witte goud producten aan de lokale restaurants en cafés