Vierkante Donuts

Niet alleen Frites is geland op de Gentse Groentenmarkt, er is nu ook Hoeked Donuts. Waaslander Joris Verschelden wou na twintig jaar bakken en België voorzien van lekker brood, patisserie en taart uit zijn drie bakkerijen, wel iets anders doen.

De drang naar een nieuwe uitdaging en een paar uitstapjes naar New York en Londen waren precies wat nodig was voor Joris en zijn zakenpartner Caroline om de stap te zetten naar ‘Hoeked’. Waarom zou een donut trouwens rond moeten zijn ? Waarom hebben de meeste aangeboden donuts allemaal dezelfde industriële smaak? Bij Hoeked Donut krijg je een antwoord op al die vragen . De eerste vestiging van hun vernieuwend donut-concept stampten ze in mei vorig jaar al uit de grond in Antwerpen maar nu is het aan Gent om even zoeterig te doen.

Aanbod

Het volledig aanbod aan Hoeked Donuts uit de doeken doen is onbegonnen werk. Daarbij komt dat volgens de inspiratie er wel eens een niet aangekondigde Hoeked zou kunnen opduiken. Ook ter gelegenheid van kerst, pasen, moedzerdag of andere gebeurtenissen komen er speciale Hoeked Donuts. Een klein voorbeeld zijn bijvoorbeeld de Tripple B – Belgium’s Bloody Best -: Gerezen brioche deeg gedoopt in de beste ganache van melkchocolade die je je kunt voorstellen en dan, terwijl het nog nat is, gedoucht met knapperige stukjes zelfgemaakte speculooskoekjes. Een ander voorbeeld is de Milli Vanilli -Een klassieker met een beetje crunch: Verhoogd brioche deeg bedekt met vanillesuiker glazuur en afgewerkt met gehakte pistachenoten.

Originele en gezonde recepten

Naast de constante zoektocht naar verbetering, het testen van nieuwe combinaties en creaties om de best mogelijke ingrediënten te vinden, hebben Joris en Caroline hun eigen aanpak voor deegrecepten ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in brioche-geïnspireerde mengsels en spelt en meergranen donuts, evenals de opname van rode bieten. Deze recepten staan ​​niet alleen voor smakelijke en verschillende donuts, ze zijn ook zachter, luchtiger en gezonder.

Cuberdoughnut

Hoeked heeft een donut voor iedereen, of je nu houdt van klassiekers zoals kaneelsuiker of bosbessenglazuur, of gekke smaken zoals glazuur van Japanse matcha thee met geroosterde pijnboompitten of de crème brûlée donut. Speciaal voor alle Gentenaren staat bovendien elke zaterdag de ‘cuberdoughnut’ op de kaart.